≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španci strahuju od Partizana: "Sve protiv Reala, nema Deka, a stižu Panter i ludi Madar"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove srede će biti poznato ko će na Fajnal 4

  • 68
KK Partizan, KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana, posle vođstva od 2:0, nisu uspeli da "čekiraju" kartu za F4 u Kaunasu, pa će posle dva vezana poraza od Reala, peti susret u Madridu odlučiti ko će igrati ovogodišnju završnicu Evrolige.

Bez obzira na ishod meča sa Kraljevićima, iza crno-belih je sezona u kojoj su se vratili u najelitnije evropsko košarkaško takmičenje i prikazali odličnu igru, veliku borbu i sjajnu atmosferu okju su stvorili navijači,  gde god da košarkaši igraju.

Upravo ove činjenice svesni su i u Madridu. Tako španski portal "As" pred peti meč koji se igra ove srede od 21 sat, donosi tekst sa naslovom: "Bez Deka, jabuselea i sa sumnjom nikad viđenom u Evroligi".

U tekstu, oni navode da je Real Madrid, posle zaostatka od 2:0, prevazišao sve svoje limite kako bi u Beogradu došao do dve pobede i izjednačio u seriji.

- Posle 2:0 iz Madrida, rezultat od 2:2, posle "makro-tuče" u Vizink Centru, ove srede od 21 sat će košarkašima Reala biti potrebna nova doza "epike" kako bi pobedili Partizan. Ne zato što ne mogu da ga pobede, već zbpog nezgoda i nemogućnosti oporavka - stoji u tekstu "As"-a.

Sve protiv Reala

Španski list potom piše da su Madriđani treći i četvrti duel igrali bez Poarjea koji je i drugi meč igrao skoro bez treninga. Takođe, nastup Francuza je pod znakom pitanja za peti meč.

- Uz Poarjea, gubitak Deka menja balans, Argentinac je, od povratka iz Oklahome, pokazao da je sposoban da sam reši neizvesne završnice. Ovo je gubitak za Real madrid. Videćemo do kada. On je košarkaš koji igra odbranu i ne povlači se kada čuva protivnika koji je viši od njega. Gabi ima PIR 19.3 u seriji.

- Takođe, pričamo i o Jabuseleu koji više neće igrati u evropskim takmičenjima ove sezone. Evroliga ga je sankcionisala sa pet utakmica. Tako, Real će biti bez Poarjea, nepouzdanog Kornelija, bez Deka i Jabuselea i sa oporavljenim Tavarešom.

Partizan dolazi

"As" se u svom tekstu bavi i Partizanom. Tako ističu da će ovaj meč igrati glavni "skorer" Željka Obradovića, kapiten Kevin Panter. Oni dodaju da Panter neće igrati, ali da će Eksum biti svežiji nego u četvtoj utakmici, kao i "ludi" Madar, ali i Naneli kao važan deo tima, ali i Trifunović i Smailagić koji odlično menjaju glavne startere.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Imamo šansu da pobedimo u Madridu, a imali i smo i bolju statistiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džontra

    7. maj 2023 | 09:47

    Opet da se zahvalim simpatizerima fmp 1 i 2 na redovnom praćenju našeg najboljeg košarkaškog kluba Partizana.

  • Fmp

    7. maj 2023 | 10:45

    A koliko zla se skupilo u navijačima Fmp-a, Duško Vujošević doktor je unakazio armiju navijača, 15 godina je radio na tome, evo rezultata u komentarima. Čerga koristi višak vremena, jer igraju baba Radojkin kup, i komentarišu utakmicu koja odlučuje ko će na F4. Vi tamo niste nikada bili, niti ćete ikada da odete jer vi niste iz ovog sporta.

  • Ognjen Lazarevic 28 Pancevo

    7. maj 2023 | 10:59

    Zvezda je najveca sramota u drzavi Srbije, to mozemo odmah da kazemo uvek je zavidela Partizanu u svim sportovima, i jedino je preko politike zaustavila taj klub da bude uspesan u svim sportovima u drzavi, znamo i pamtimo sve sta su radili u fudbalu krajem i pocetkom 90 tih, niko ziv nije smeo da osvoji titulu sem Zvezde tada iza nje teska politika kao sada, setimo se koliko bivsih klubova tadasnje SFRJ bili jaki u fudbalu al niko nije smeo sem Zvezde, jer zna se sve ko je tada vedrio i oblacio fudbalom sve je reko Jovica Cvetkovic u jednoj recenici, tada funkcioner KK Crvena Zvezda posle u FK Crvena Zvezda sta su otimali FK Partizan pred ugovorom igrace, Panceva Mihajlovica hteli su i Jokanovica imali smo podrsku drzave kako je stvorena generacija 91, bez podrske vrha nista nisu mogli jeste Prosinecki Pancev Belodedic igrali za kikiriki, ciganske lazi traje dan danas da je Partizan imao takvu podrsku osvojio bi vasionu al UDBA je bila UDBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA