≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Reala uoči presudne utakmice: "Držaćemo oko na njemu, sa šuterom zona nužno ne daje rezultat"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćus Mateo govorio za "Marku" o ključnim detaljima pred sutrašnji meč

  • 1
Čus Mateo Foto: MN Press

Partizan će sutra u Madridu protiv Reala igrati odlučujući susret četvrtfinalne serije Evrolige. Crno- beli su propustili da okončaju posao u Beogradu i sada ih ponovo očekuje put na uvek teško gostovanje.

Trener španskog predstavnika Ćus Mateo u razgovoru za "Marku" uoči meča izneo je očekivanja, pre svega istakavši da je ovo najvažniji trenutak za tim od početka sezone.

- Moramo igrati glavom, da prevaziđemo anksioznost, koju će imati obe ekipe, ali i sa našim srcem kako bismo nadoknadili nedostatke. Dolazimo sa dobrim mentalitetom, čvrsti, da se borimo sa problemima i da ne dozvolimo da pokleknemo. Videli smo to u Beogradu i nadam se da će ponovo biti tako - rekao je Mateo i dodao:

- Bilo je različitih uslovljavajućih faktora koji privlače pažnju, čemu se može dodati i čvrstina Evrolige, ali u ovom momentu nema prošlosti ili budućnosti. Fokusiramo se na ono što imamo - istakao je Ćus.

Na konstataciju da bi Real mogao biti prvi tim koji će u plej-of seriji nadomestiti zaostatak od 2-0 rekao je da on ne razmišlja o tome na takav način.

- Moramo biti svesni svojih nedostataka i prednosti. Uspeli smo da vratimo prednost domaćeg terena i pokušaćemo da pobedimo jer je nagrada ogromna, a ne zbog samo povratka - prokomentarisao je Mateo.

Uz konstataciju koliko ja Valter Tavareš bitan u koncepciji ekipe, strateg Madriđana je deo izlaganja posvetio i Kevinu Panteru, koji se vraća na parket nakon odrađena dva meča suspenzije.

- On je veliki igrač i moraćemo da držimo oko na njemu. Sa šuterom, zona nužno ne daje rezultat. Pomogle su nam promenimo njihov tempo, ali sutra je novi dan. Panter ili bilo ko drugi može da iskoči. Ne možemo biti nemarni. Moramo se braniti kao tim - zaključio je Ćus Mateo.

Utakmica je na programu od 21 čas, a Partizan neće moći da računa na pomoć povređenog Alekse Avramovića. Sa druge strane defintivno neće igrati Gabrijel Dek i Geršon Jabusele.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Imamo šansu da pobedimo u Madridu, a imali i smo i bolju statistiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TzT

    9. maj 2023 | 17:34

    Pise Aleksa Avramovic nece pomoci crno belima, a Dek Realu.Ne gospodo, ne.Real bez Deka, Jabuselea i Poarjea, nemojte da spinujete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA