Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijakos je drugi učesnik Fajnal fora Evrolige: Gudurić šutirao 8/12 za tri, ali ni to nije pomoglo Feneru!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajne partije Kostasa Slukasa i Kostasa Papanikolaua poslale su grčki tim u Kaunas

  • 1
KK Crvena zvezda KK Olimpijakos Foto: MN Press

Košarkaši Olimpijakosa drugi su učesnici Fajnal fora u Kaunasu, pošto su danas u majstorici na domaćem terenu u bukvalnom smislu "pregazili" ekipu Fenerbahčea, kojoj nije pomogao ni raspoloženi Marko Gudurić - 84:72.

Turski tim držao se koliko je mogao, ali je od samog starta bilo jasno ko je gazda i ko će voditi glavnu reč na terenu. Već do poluvremena je ekipa iz Pireja stekla dvocifrenu prednost, a u nastavku je ona još narasla i nije bilo ama baš nikakve drame.

Pretila je Fenerbahčeu prava katastrofa. Uz vrlo bučne navijače sa tribina, Olimpijakos je umalo "nagurao" razliku i na 20 poena u pojedinim momentima utakmice. Jednostavno, ekipa Dimitrisa Itudisa bila je kao razbijena banda.

Tako nije pomoglo ni epsko veče Marka Gudurića, koji je realno gledano jedini bio raspoložen u timu Fenerbahčea. Šutirao je čak 12 puta za tri poena i pogodio je osam puta, a za dva nije ubacio nijednom iz četiri pokušaja. Sa linije penala imao je 2/2. Na to je dodao i tri skoka i dve asistencije. Dakle, upisao je 26 poena.

Ali neutralisali su ga u potpunosti neverovatni Kostas Slukas, Saša Vezenkov i Kostas Papanikolau. Prvi je dogurao do čak 22 poena uz tri skoka i šest asistencija, drugi je dodao 17 poena i pet uhvaćenih lopti, a treći je čak imao tripl-dabl od 14 poena, 11 skokova i još jednu asistenciju.

Podsetimo, Olimpijakos će se na Fajnal foru sastati sa pobednikom meča između Monaka i Makabija koji je na programu sutra od 20.00 časova u Kneževini.

(Telegraf.rs)

Video: Platiće Željko večeru, a ko će da bira restoran?: Smajli šaljivo o opkladi Lesora i Obradovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gru

    9. maj 2023 | 23:18

    Čestitke Olimpijakosu posebno zato što u ovom klubu najveću ulogu igraju sami Grci..ta snaga i volja igrati za svoj klub iz svoje zemlje će im doneti titulu prvaka Evrope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA