Vreme čitanja: oko 2 min.

"Evroligi je potreban tim kakav je Partizan": Obradovićeva emotivna konferencija posle poraza crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko je posbeno pohvalio navijače, igrače, kao i sve ostale koji su učinili da klub dođe ovako daleko

  • 88
Zeljko Obradovic, KK Partizan Printskrin: Youtube / BC Partizan TV

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala u Madridu u majstorici za odlazak na Fajnal for Evrolige u Kaunasu, iako su u jednom momentu vodili sa 18 poena razlike - 94:98.

Trener Željko Obradović je na konferenciji za medije istakao da želi da priča samo o Partizanu i posebne pohvale uputio je svojim igračima na koje je ponosan, ali i navijačima koji su prešli pola Evrope da bi gledali crno-bele.

- Prvo želim da čestitam Realu na pobedi, igraće na Fajnal foru. Veliki su tim, klub, već na poluvremenu sam rekao da ima talenta u ovom timu i da se mora igrati svih 40 minuta kao što smo igrali u prvih 20. Počeli smo sa dosta samopouzdanja, a na kraju par poseda naših nije bilo dobro. Nismo pogodili poslednju trojku, a prethodno smo pogodili dosta njih. Jedino što mogu da kažem sam da sam ponosan na ovaj tim, što smo se vratili u Evroligu posle osam sezona i imali ovakvu takmičarsku godinu. Imao sam osećaj da smo mogli da pobedimo. Želim da zahvalim našim navijačima koji su nas podržavali čitave sezone, kao i danas, došli su iz cele Evrope. Neki su došli čak sa Malte da gledaju Partizan, ponosan sam na to, došli su i iz Beograda. Važno je da igramo u Evroligi, sledi ABA liga, moraćemo da se borimo, to je za naš jako važno.

Ističe da je Partizan propustio tri velike šanse u tri utakmice.

- Ne znam da li ste razumeli španski, ali ponoviću. Tri meča su rešena u jednom posedu. Nije pogodio Kevin tu trojku poslednju, ali je odigrao kao kapiten. Hoću da pričam o svojim igračima, ne o rivalima. Real ima sjajne košarkaše. Ovo je njihova timska pobeda.

A onda je posebno emotivno istakao da je Evroligi potreban klub kakav je Partizan.

- Nikada nisam razmišljao o tome, već nasuprot. Stalno sam im govorio da moramo da igramo do kraja. U prvom poluvremenu kada smo dali 55 poena takođe smo pravili greške, ali sam sveukupno jako ponosan. Svi pričaju o Partizanu, o mom timu, ko dolazi na utakmice. Nadamo se da ćemo nastaviti. Evroligi je potreban tim kakav je Partizan. Ovo je ozbiljan projekat. Možete pitati bilo koji klub u Evroligi da li voli da dođe u Beograd. To je sjajno, normalan ambijent.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji pozdrav Partizana u ovoj evroligaškoj sezoni: Jednom igraču je posebno teško palo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    10. maj 2023 | 23:53

    Alo Zeljko, ne mogu vise deca u Srbiji da gladuju da bi ti jurio klinke po Beogradu!

  • karik od briškule

    10. maj 2023 | 23:59

    sad lipo u mirovinu u zadru te vole uzmi kaić i ladovina

  • Kuvonja

    10. maj 2023 | 23:51

    Ha,ha,ha,ha,ha,ha... BOŽEE ima li ovaj obrza?! Dve godine ,ni jedan eeeej!!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA