≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Očekivao sam da dobijemo 3:0, Partizan je titan evropske košarke": Džanan Musa iskreno o ludoj Top 8 seriji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Košarkaš iz BiH danas je bio jedan od lidera svog tima

  • 3

Košarkaši Reala savladali su Partizan u majstorici (98:94) i plasirali se na Fajnal for u Kaunasu, gde će se sastati sa ekipom Barselone.

Bio je to jako dramatičan meč u kojem je Real nadoknadio minus od 18 poena i došao do pobede od 3:2 u seriji. Jedan od vinovnika večeršanjeg trijumfa Kraljevića bio je Džanan Musa.

- Ovo je moja prva sezona u Realu. Ne znam kako to da opišem rečima. Gubili smo 0:2 u seriji, posle toga smo došli do 2:2, pa onda ovde gubili sa 16 razlike na poluvremenu u odlučujućem meču. Samo jedan tim može da se vrati iz toga. Imati Ćaća, Rudija i učiti od njih je nešto neverovatno. Recimo, Rudi je bio jedan od najboljih, a nije dao ni poen. On je naš mentor.

Hvalio je Musa ekipu Partizana.

- Treba da budu ponosni na sezonu. Ni mi se nismo nadali da će biti ovako teško protiv njih. Mislili smo da će lakše da prođemo. Čestitam im na sjajnoj sezoni i nadam se da se vidimo i sledeće sezone.

Istakao je da je presudila duža klupa Madriđana.

- Mislim da je to način naše igre, da 12 igrača igra tako, a svi su sjajni. Odlična je atmosfera, mislim da Partizan ima sjajnu budućnost ispred sebe i nadam se da će tako nastaviti.

Tuča Košarka Real Madrid Partizan Foto: Profimedia/900/Cordon Press

Šta su igrači Reala pomislili posle 0:2 u Madridu, da li su to očekivali?

- Ni mi nismo očekivali. Kad smo došli u Beograd rekli smo da ćemo da igramo kao da nam je zadnje u životu. Nije bilo filozofije, nismo ništa menjali osim zonske odbrane. Partizan je danas kaznio sve. Dali su sve od sebe, mi isto. Ovo je bila borba dva titana. Partizan je titan evropske košarke. Nadam se da se vidimo i sledeće sezone.

Sledi polufinale sa Barselonom.

- Biće zanimljiv El Klasiko, već smo ih dobili ove sezone.

Nadali su se da će dobiti Partizan sa 3:0.

- Izgubiti 3:2 od Reala... Igram za Real i neću sebe da uzdižem ni nas, ali Real je uvek na Fajnal foru. Mislili smo da ćemo dobiti 3:0, ali jako smo se umorili, napatili smo se, ali je sve otišlo na našu stranu. Želim da poželim sreću Partizanu u ABA ligi.

Da li je tuča iz druge utakmice preokrenula stvar?

- Pa nama je dosta značilo. Ne znam za njih, ali nama je dosta značilo. Nije lako pobediti tamo u paklu sa trenerom kakav imaju. Panter je klasa od igrača i čestitao sam mu na svemu. Gledaoci su mogli da uživaju, verujem da smo podigli popularnost Evrolige.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović izneo prve utiske posle poraza: Trener Partizana utučen nakon neuspeha u Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA