≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Frenk Kaminski govorio o igranju za Srbiju: "Nikad nisam razmišljao o tome, ne mogu da kažem ni da hoću..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Igrač Partizana kaže da to stvarno nije došlo do nejga

  • 3

Košarkaški klub Partizan je ovog leta doveo dva pojačanja iz NBA lige, koja bi trebalo da im predstavljaju glavnu pokretačku snagu u idućoj sezoni, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. Jedan od njih jeste Pi-Džej Doužer, dok je drugi centar srpskih korena, Frenk Kaminski.

Kaminski bi u idućoj sezoni trebalo da odmeni Matijasa Lesora, koji je otišao put Grčke i Panatinaikosa, a biće to i dosta velik problem za centar iz SAD, s obzirom na to da je Lesor bio jedan od najboljih igrača u Evroligi prethodne sezone.

Ovo će za njega biti i prva sezona van NBA lige.

- Dobro je, veoma sam uzbuđen, biće dobra sezona, imamo dobar tim. Idemo ka tome da se takmičimo. Pripreme su odradile dobar posao pred narednu sezonu, pogotovo meni, trebalo mi je vremena da pohvatam neke stvari, ali sada se osećam komfornije i jedva čekam da krenemo da igramo utakmice - rekao je Kaminski na početku.

Osim Partizana, Kaminski je ovog leta imao i još neke ponude.

- Samo sam želeo priliku da igram, u poslednje dve od tri godine sam imao dosta povreda, sada se osećam zdravo, samouvereno, želim da igram i pobeđujem, da dajem doprinos na igre svog tima, da donosim pobedu. Važno mi je da igram negde gde se osećam prijatno, želeo sam da dođem i igram košarku.

On je po prvi put stigao u Evropu, a uporedio je i to sa NBA ligom.

- Posebno ovde, navijači su dosta "divlji", drugačije je od onoga na šta sam navikao. Sjajno je, stvarno uživam u igri, kad vidite utakmice Partizana, postoji dosta razlika u igri. Kako bih opisao, postao sam prirodniji u igri, postala mi je navika da uradim određene stvari u određeno vreme, posebno na parketu tokom igre. Naučio sam nove stvari, "rebutovao" sam svoj mozak da postanem bolji. Iz utakmice u utakmicu se osećam bolje, sada imamo nekoliko treninga pre nego krenemo s takmičenjem.

KK Partizan, Medija Dej Evrolige Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kaminski ima priliku da sarađuje sa Željkom Obradovićem, jednim od najboljih trenera u istoriji evropske košarke.

- Obradović je sjajan, jako je pametan, odradili smo samo neke male stvari, on je taktičar. On ima poverenja u svoje igrače, daje podršku, daje priliku, pokušava da izgradi svakoga, to je njegov kvalitet. On pokušava da izvuče najbolje iz svakog košarkaša, da doguramo što dalje kao tim.

Frenk Kaminski je inače košarkaš koji ima srpske korene, a sada je po prvi put i u Srbiji.

- Kul je, dok sam odrastao, imao sam malo toh "srpskog iskustva" u SAD, ali je drugačije ovde. Nekako, tvarno je lepo videti mesta na koja nisi navikao, živim u SAD ceo život, bio sam dva puta u Evropi, sada je stvarno lepo živeti ovde i sebe nekako privići na život ovde.

Tokom karijere, Kaminski je igrao sa Bogdanom Bogdanovićem i Željkom Obradovićem.

- Igrati s Bogdanom je sjajno, on je odličan, dobar prijatelj, saigrač. Gledao sam ga na Svetskom prvenstvu, Boban je najinteresantniji saigrač kog sam ikad video. Bili smo jako dobri u Hjustonu, on je načinio iskustvo u Rokitsima boljim. Boban je dosta veliki radnik, zato i jeste tamo toliko dugo. Dosta radi, sjajna je osoba, sjajnu ljudskost poseduje.

Otkrio je i to da je Bogdanović pričao s njim pre dolaska u Beograd.

- Pričao sam s Bogdanom, pričao mi je o Partizanu, gradu... Pitao sam ga o treneru, sve to pre nego što sam odlučio, a o svemu je rekao samo dobre stvari. O gradu, klubu, navijačima, rekao je da ću voleti navijače i volim ih.

Imao je priliku i da upozna grad.

- Odlično je, ima dosta toga, lako je pronaći dosta zanimljivih stvari, prvih nekoliko dana sam ovde, krivo mi je što ne znam da pričam srpski još, ali sam uspeo da pronađem svoj stan i stvari koje su mi potrebne, kad naučim jezik, biće dosta lakše.

I na kraju, otkrio je i temu o igranju u reprezentaciji.

- Nikada to nije otišlo daleko. Nikad nisam razmatrao igranje za reprezentaciju, ne znam šta se može desiti u budućnosti. Videćemo, ne mogu da kažem ni da hoću, ni da neću, moram videti gde sam prvo. To je tema o kojoj se pričalo..

(Telegraf.rs)

Video: Avramović: Posle uspeha na SP došlo je do emotivnog pražnjenja, ali već sam glavom u novoj sezoni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA