Potresna ispovest Tajsona: Čuveni bokser progovorio o silovanju, a onda zaplakao zbog čoveka koji ga je pretvorio u šampiona (VIDEO)

Iza maske ozloglašenog boksera krije se dečak kome su tragedije i traume promenile život

  • 9
Majk Tajson Foto: Facebook.com/E:60

Jedan od najvećih boksera u istoriji, Majk Tajson, prošao je kroz pakao u mladosti zbog silovanja koje je ostavilo traume za ceo život.

O tome je govorio više puta u prošlosti, ali je i u novom dokumentarnom filmu ESPN-a naveo neke detalje traumatičnog detinjstva i mladosti.

Otac ga je napustio u danima osnovne škole, ostavio je suprugu sa troje dece i život se promenio iz temelja kada je Majk ostao i bez majke i sestre sa samo 16 godina.

- Nikad nisam video majku srećnu, zobg mene i stvari koje radim. Znala me je kao divlje dete koje trči ulicama i dolazi kući sa odećom koju nije platilo. Nikad nisam dobio prilikom da pričam sa njom o tome. Profesionalno to nije imalo uticaj na mene. Emocionalno, slomilo me je - priznao je Majk.

Smrt ga je na ulicama Bruklina vrebala na svakom uglu, od 13. godine je čak 38 puta uhvaćen zbog sitnih krađa, ali se na kraju okrenuo boksu.

To mu je jedno vreme donosilo samo dominaciju u uličnim tučama, a onda je došlo do profesionalizacije.

Šokirao je novinare još više kada je progovorio o silovanju.

- Bio sam dečak, a on stariji čovek. Tukao me je i seksualno zlostavljao, nikada ga posle toga nisam video - rekao je Majk, koji je uspeo da obuzda bes zbog svega dok priča o traumama.

- Mislim da sam to prebrodio tokom bokserskih dana. Mogao sam da nosim bes u sebi. Nema dileme. Niko me nikada više neće pipnuti.

Iako je pri priči o ovome pokazao snagu, rasplakao se zbog nekadašnjeg trenera i očinske figure Kusa D'Amata.

- Rekao mi je da ću biti svetski šampion. Govorio mi je da ne želi da pokažem emocije. Ne znam šta je radio. Kad god pričam o njemu, počnem da plačem. Kako je znao da sam ja taj?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zelja

    16. avgust 2017 | 00:20

    Eeeeee.....ovo je ziiiiva legenda....kada ce opet biti ovakvih boksera!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA