Srbija dobija nacionalni borilački centar: Siniša Mali predsednik Organizacionog odbora jubilarne „Zlatne rukavice” (FOTO)

Bokserski spektakl se vraća na velika vrata

  • 0
Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru delegaciju Bokserskog saveza Srbije, sa nekadašnjim šampionom Evrope u WBO verziji Nenadom Borovčaninom na čelu. Tema sastanka bila je organizacija jubilarne, 60. „Zlatne rukavice”, kao i uloga grada u daljem razvijanju „plemenite veštine”.

Mali je istakao da uloga i pomoć grada u organizaciji spektakularne „Kalemegdan boxing night”, održane pre dva dana na terenima KK „Partizan”,  za njega predstavlja veliko zadovoljstvo.

- Uskoro nas očekuje i 60. „Zlatna rukavica”, za koju sam prihvatio funkciju predsednika Organizacionog odbora. Važno je da sportovi koji su prilično dugo bili zapostavljeni pronađu put do medija i gledalaca – rekao je Mali.

Radi se i na projektu izgradnje Nacionalnog trening-centra za borilačke sportove, poput karatea, džudoa, tekvondoa, rvanja i boksa.

- Plan je da se taj centar nalazi u Košutnjaku, odmah pored Zavoda za medicinu sporta, kako bi svi ti sportovi dobili šansu da na jednom mestu imaju prave uslove za trening i rad. Želimo da promovišemo sport, plemenitost i fer-plej i utičemo na smanjenje nasilja, droge i ostalih negativnih pojava.

- Želimo da podržimo ove mlade ljude da im pomognemo da naprave što bolje karijere i tako im damo šansu da pokažu svim građanima Beograda i Srbije šta znaju i umeju, ali i kako mogu da budu uzor mlađim naraštajima - naglasio je Mali.

Foto: Beoinfo

Nenad Borovčanin je rekao da se boks nakon sigurno dve do tri decenije vratio u Beograd.

- Podrška gradonačelnika Siniše Malog predstavlja „vetar u leđa” koji nam je pomogao da organizujemo „Kalemegdan boxing night” u fantastičnom ambijentu i pred prepunim tribinama. Pred nama je jubilarna, 60. „Zlatna rukavica”, koja će biti održana krajem novembra i kada će Beograd biti domaćin velikim imenima svetskog boksa - naglasio je Borovčanin.

Mladi bokser Marko Nikolić takođe je zahvalio gradu na pomoći, rekavši da bez toga „Kalemegdan boxing night” sigurno ne bi doživela toliki uspeh.

- Taj spektakl je gledalo dve do tri hiljade ljudi, a  sav prihod od ulaznica doniran je za decu obolelu od raka, što nam je jako drago - otkrio je Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA