Ruska zver se vraća u "kavez", najmoćnija žena UFC-a dobila najtežu moguću protivnicu: Pred nama je neviđeni spektakl poslednjeg dana godine (FOTO) (VIDEO)

Gledaćemo prave spektakle poslednjeg dana kalendarske 2017. godine

  • 2

UFC je za kraj godine sačuvao neke od najboljih borbi koje ćemo videti poslednjeg dana kalendarske 2017. godine, na UFC 219 u Las Vegasu.

Gledaćemo jednu od najboljih borbi u ženskoj konkurenciji svih vremena između Kris Kiborg i Holi Holm. Zbog toga je i ova borba za titulu u pero kategoriji ponela naslov čitavog UFC-219.

Osim nje, gledaćemo i povratak u oktagon jedne od najvećih UFC zvezda, neporeženu rusku zver - Habiba Nurmagomedova, koji do sada u karijeri ima skor od 24:0.

>>> RVAO SE S MEDVEDIMA, DOSAD GA NIKO NIJE POBEDIO: Upoznajte ZVER iz Rusije koje se plaši čak i Mekgregor (VIDEO)

Neće mu biti lako da se ostane na nuli jer se bori protiv jednog od najopasnijih boraca u lakoj kategoriji - Edsona Barbose, koji ima skor od 19:4, a sada je u seriji od tri vezane pobede.

KIBORG VS HOLM

 
A post shared by Rear Naked (@rearnaked_) on

 
A post shared by ufc (@ufc) on

Za Brazilku Kristijanu Žustino Venansio, poznatiju kao Kris Kiborg, mnogi veruju da bi mogla ravnopravno da se bori i protiv muškaraca. Smatraju je najjačom ženom u UFC-u.

Faktički je zbog nje UFC nedavno uveo i novu kategoriju u kojoj je pokazala surovu dominaciju protiv Tonje Evinger, kada je u julu i uzela pojas.

Foto: Guliver/Buda Mendes/Getty Images

Pre toga se u UFC-u borila još dva puta i oba puta je meč dobila nokautom, što joj je i jedno od glavnih obeležja.

Po minutu zada gotovo 8 udaraca protivnicima, što je neverovatan prosek, koji protivnice ne mogu da izdrže i gotovo po pravilu polažu oružje pred njom.

Međutim, neće joj biti lako protiv Holi Holm, bivše šampionke u kategoriji ispod, kada je šokirala Rondu Rouzi u jednom od najvećih iznenađenja svih vremena na UFC 193. Njen brutalni nokaut nogom i dalje se prepričava, mada je već u sledećoj borbi izgubila pojas od Miše Tejt.

Foto: AP/Tanjug

Zatim je vezala još dva poraza, do Valentine Ševčenko i Germejn de Randamije, da bi se vratila na pobednički kolosek posle borbe sa Beti Korejom u junu ove godine.

Tada je nokautirala protivnicu u trećoj rundi i sada željno čeka borbu protiv Kiborgove u nadi da će nastaviti sa pobedama i da će preoteti pojas.

Nema sumnje, očekuje nas pravi spektakl u kome ćemo gledati dve veoma snažne borkinje, koje imaju možda i najjači udarac među ženama u UFC-u.

NURMAGOMEDOV - BARBOSA

Možda i zanimljiviji duel od glavne borbe za UFC 219! Samo zbog toga što nije borba za pojas, ovo i nije noseća borba čitavog spektakla. U oktagon se vraća ruska zver, Habib Nurmagomedov, koji se nije borio više od godinu dana.

Jedna od najvećih UFC zvezda, i dosad neporaženi borac iz Rusije, zbog problema nakon skidanja kilaže nije bio u mogućnosti da se bori protiv Tonija Fergusona u martu.

I sada ima veoma neugodnog protivnika, Edsona Barbosu, koji je jedan od najjačih boraca u srednjoj kategoriji. Nurmagomedov je drugi izazivač u srednjoj kategoriji po rang listi, odmah iza Tonija Fergusona, dok je Barbosa četvrti i to dovoljno govori o tome koliko je borba snažna.

Mnogi smatraju da je ovo Nurmagomedovu poslednji ispit pred borbu za pojas koju dugo čeka, iako u UFC-u ima perfektan skor od 8:0.

I najava ide u tom pravcu, jer je vlasnik pojasa, Konor Mekgregor nedavno izjavio da bi voleo da se bori u Rusiji, a idealan protivnik za to mu je upravo Rus - doduše poreklom iz Dagestana - Habib Nurmagomedov.

Bio bi to istinski spektakl, ali do tada Nurmagomedov mora da nastavi pobednički niz protiv Barbose, što neće biti ni malo lako.

Osim njih, zakazano je još nekoliko sjajnih borbi koje ne želite da propustite.

Main card za UFC 219

Kris Kiborg - Holi Holm - borba za pojas u pero kategoriji

Habib Nurmagomedov - Edson Barbosa - borba u lakoj kategoriji

Džimi Rivera - Džon Lineker  - borba u bantam kategoriji

Sintija Kalviljo - Karla Esparza - borba u kategoriji do 52 kilograma

Karlos Kondit - Nil Magni - velter kategorija

Ostale borbe na UFC 219

Halil Rontri - Mihael Oleksijčuk - borba u poluteškoj kategoriji

Dan Huker - Mark Diakiese - borba u srednjoj kategoriji

Majls Džuri - Rik Glen - borba u pero kategoriji

Luis Smolka - Mateus Nikolau - borba u muva kategoriji

Tim Eliot - Mark De La Rosa - borba u bantam kategoriji

Marvin Vetori - Omari Ahmedov - borba u srednjoj kategoriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA