UFC uzima Mekgregoru i drugi pojas? Postavili su mu ultimatum i spremili naslednika!

Jedini čovek u istoriji UFC-a koji je u isto vreme bio vlasnik dve titule, mogao bi uskoro da ostane i bez druge

  • 1
Foto: AP/Tanjug

Konor Mekgregor očigledno nije više miljenik prvog čoveka UFC-a, Dejne Vajta, koji je najavio mogućnost da mu se oduzme i drugi pojas ukoliko ga ne bude branio u skorije vreme.

Irac je svojevremeno bio omiljen kod predsednika UFC-a, ali je nakon osvajanja pojasa i duela protiv Nejta Dijaza sve značajno promenjeno.

Posle borbe sa Flojdom Mejvederom Mekgregor je osvojio neverovatan novac, kakav u UFC-u verovatno ne bi zaradio ni za 30 borbi, pa mu se sada ne žuri s povratkom u oktagon.

Međutim, problem može da predstavlja to što je Mekgregor vlasnik titule lake kategorije, a u njoj su trenutno takođe dva borca koji važe za velike zvezde Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson.

Foto: AP/Tanjug

Ferguson je privremeni šampion i ima taj pojas, dok je planirano da se ubrzo bori protiv Mekgregora i za pravi.

Sa druge strane, Mekgregor, sudeći prema izjavama i peckanjima na društvenim mrežama, želi borbu protiv Habiba Nurmagomedova.

Protiv iste nema ništa ni Vajt, ali ističe da postoji i mogućnost da Mekgregor ostane bez titule, a da se za nju međusobno bore dva glavna izazivača - Toni Ferguson i Habib Nurmagomedov.

- Konor mora da napravi neke velike odluke ovde, ali stvarno brzo. Ako čeka, a mislim da Konor ne želi da se bori do avgusta, ali ako čeka do avgusta ili septembra, tok je onda oko dve godine od kako pojas nije branjen, a to ne može da se dogodi.

Podsetimo, UFC je već oduzeo jedan pojas Konoru Mekgregoru, onaj u pero kategoriji, iz istog razloga jer ga nije branio dugo. Sada bi jedini čovek koji je osvojio dva UFC pojasa u isto vreme sada mogao da ostane bez oba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bvvb

    5. januar 2018 | 01:48

    Mekgregor je svoje odradio, odlicno je unovcio ime koje je napravio u ufc u borbi sa Mejvederom. Moje misljenje je da on tesko da ima ikakve sanse za uspeh kad se vrati s obzirom da ce morati da se bori sa Fergusonom, kojeg su male sanse da ce dobiti, ili sa Habibom kojeg nema sanse da dobije, realno.. mozda bi mu ipak najbolje bilo da se povuce i pametno ulaze novac, da cuva svoje ime i sve sto je napravio u ufc za relativno kratko vreme. U suprotnom kako bude gubio borbe cena ce da mu opada, al ako su mu samo pare bitne a ne karijera onda okej.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA