Imao je povređenog protivnika koji je jedva stajao na jednoj nozi, a napravio je najgori potez u istoriji MMA borbi (VIDEO)

Izuzetno neinteligentan potez koštao ga je poraza u borbi koju je morao da dobije

  • 0
Foto: Guliver/Isaac Brekken/Getty Images

UFC 222, koji je održan prethodnog vikenda, neočekivano je u prvi plan stavio jednu borbu koja za to nije bila planirana. Naime, borba koju su vodili Šon O'Majli i Andre Sukamtat, izbila je u prvi plan zbog izuzetno neinteligentnog plana borbe poraženog borca.

Naime, Andre Sukamtat je najveći gubitnik ove UFC-ove večeri, pošto je imao gotovo dobijenu borbu i protivnika koji je na ivici predaje, sa jednom povređenom nogom. Njegov rival, O'Majli je u trećoj rundi fizički potpuno pao, a imao je i povredu nogu i bukvalno je ostatak borbe vodio skakutajući na jednoj nozi.

O'Majli je inače jedan od miljenika predsednika UFC-a, Dejne Vajta, koji ga smatra jednom od budućih zvezda promocije, ali se i sam Vajt preznojavao dok je gledao kako se njegov pulen bori za goli život u oktagonu, protiv borca koji je dobio priliku da se bori kao "topovsko meso" za miljenika UFC-a.

Ipak, nije umeo da iskoristi ni to što je njegov rival bio povređen, a umesto da je O'Majlija dokrajčio dok je bio lak plen stojeći na jednoj nozi, Suktamtat je borbu preselio u parter, oboreći protivnika, koji je jedino u parteru i mogao da preživi borbu.

Šon O'Majli na nosilima posle pobede na UFC 222; Foto: Guliver/Isaac Brekken/Getty Images

Pošto je u prve dve runde O'Majli do povrede sakupio dovoljno bodova, bilo mu je dovoljno da izdrži treću rundu i da slavi odlukom sudije, što se na kraju i dogodilo.

Zato potez njegovog rivala, koji ga obara na pod i borbu seli u parter, dok ovaj ranjen skakuće na jednoj nozi definitivno ulazi u kategoriju najgorih poteza koji je MMA svet ikada video.

Izuzetno neinteligentan potez, sa čim se slažu i ostali MMA borci koji su komentarisali ovu borbu na društvenim mrežama.

U glavnoj borbi UFC 222 slavila je Kris Kiborg protiv Jane Kunitskaje, tehničkim nokautom u 1. rundi. Na isti način je Brajan Ortega savladao Frenkija Edgara u prvoj rundi. Odlukom sudija Andrej Arlovski je slavio protiv Stefana Struvea.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA