≫ 

UFC Fight Night : Geči protiv Vika

Još jedan fajt najt je pred nama

  • 0

U nedelju 26.8 u ranim jutarnjim časovima po evropskom vremenu počinje UFC FN koji za glavnu borbu večeri ima odličan okršaj između dva top 10 borca sa potpuno različitim kvalitetima, ali i sa nekim očiglednim manama koje će i odlučiti pobednika.

Džastin Geči je došao u UFC prošle godine i bio jedna od najboljih kupovina u poslednjih par godina. Iako nije doživeo uspeh koji je samo on mogao da očekuje, njegve borbe su uvek tzv. barn brneri, tj. nikada nije imao dosadnu borbu. Njegova glavna oružija su klinč, prljavi boks i udarci u noge protivnika.

Sa rezultatom 18-2, može se reći da je njegov stil dosta uspešan, bez obzira na to što je prilično predvidiv. Jednostavno se radi o borcu koji zna kako da učini da protivnici zaborave kako treba da se bore protiv njega i upadnu u stil borbe koji Džastin poznaje bolje od svih.

Foto: Guliver/Gregory Shamus/Getty Images

Čak i u poslednja dva poraza izgledalo je kao da borba može da ode u oba smera. Na Džastinovu žalost, sreo se sa dva izuetno opasna i tvrda borca, a to su Edi Alvarez i Dastin Porije, ozbiljni udarači i veterani sporta.

Vik nije neki ozbiljan udarač, međutim ima visinu i dužinu kojom može da diktira razmene u celoj lakoj kategoriji (visok je 190cm). To će i biti presudno u borbi, jer ako uspe da nametne svoju distancu i tempo, Vik će sigurno nokautirati svog protivnika koji je poznat po izuzetnoj mentalnoj čvrstoći i hrabrosti. Može se reći da je jedini način za pobediti Gečija da ga nokautirate.

Džejms Vik je nekako krišom dospeo u top 10, iako je pobedio neke zaista opasne protivnike (Polo Rejes, Francisko Trinaldo, Džozef Dafi), i to vrlo impresivno. Nedostatak nokaut snage nadoknadio je količinom udaraca koje zadaje svojim protivnicima, ali i nezgodnim uglovima koje mu omogućava gradja.

Foto: Guliver/Mike Stobe/Getty Images

U više navrata je obarao protivnike aperkatima i kolenima po sredini, što će za Gečija biti jako problematično zbog načina na koji se Džastin gradi od udaaca. Geči koristi kasičan gard i ljulja se u stranu apsorbujući krošee i kružne udarce kojim protivnici pokušavaju da zaobiđu njegov blok, međutim to ostavlja sredinu njegovog tela nebranjenom. Tu je Vikova šansa.

Takođe , Vik nije borac koji je ikada izdržao pet rundi borbe, čak je poslednji put protiv Franciska Trinalda izgledao potpuno izmoreno već u trećoj. To nikako nije dobar znak, jer će Geči u trećoj rundi biti opasan kao u prvoj i Vik može vrlo lako da ostane glineni golub do pete. Bilo da favorizujete Vika ili Gečija ovo je meč koji se ne propušta i prava poslastica za fanove MMA.

Džastin Geči vs. Majkl Džonson

Pre glavnog meča večeri u pero kategoriji gledaćemo borbu između Majkla Džonsona i Andrea Filija u pero kategoriji.

Majkl Džonson je poznati udarač, koji je posle teške epizode u lakoj kategoriji protiv Gečija i Nurmagumedova odlučio da okuša sreću u kategoriji ispod. To se nije pokazalo kao najbolji izbor, jer je već prvu borbu izgubio. Prednost boraca u brzini ruku i eksplozivnosti se gubi kako silaze u nize težinske kategorije, a Džonson je borac koji je najviše profitirao od tih kvaliteta u prošloj diviziji.

Ruku na srce, prvi protivnik u pero kategoriji je bio Daren Elkins, koji je praktično neuništiv, ali se videlo da Džosonovi udarci ne iznenađuju Elkinsa kao što je na primer iznenadio Porijea, koji je miljama ispred Darena u svakom smislu, osim po sposobnosti da podnese udarac. Na Majklovu sreću Andre Fili nije ni Elkins, ni Geči, a ni Nurmagumedov.

Foto: Guliver/Jared Wickerham/Getty Images

Andre Fili je Alfa Mejl izdanak, što znači da je mešavina rvača i boksera, međutim, niti je neki atleta, niti tehničar. Ono što ima su hrabrost i giljotina (tehnika davljenja). Ni jedno od ta dva mu neće pomoći u ovom meču. Jedini način da pobedi Džonsona je da ga obori na zemlju i učini ovu borbu dosadnom, za šta ima šanse, ali Džonson ima odličnu odbranu od obaranja.

Foto: Guliver/Mike Stobe/Getty Images

Drugi način bi bio krajnje neisplativ, a to je da preživi Džonsonove udarce dok se ovaj ne umori i onda preuzme kontrolu. S obzirom da borba traje tri runde taj umor vrlo lako može i da ne dođe, a onda je Fili osuđen na puko preživljavanje.

Ostatak fajt karda je takođe interesantan, ali prve dve borbe su definitivno par nivoa iznad.

Main Card (10 PM ET, FS1)

Justin Gaethje vs. James Vick

Michael Johnson vs. Andre Fili

Cortney Casey vs. Angela Hill

Jake Ellenberger vs. Bryan Barberena

John Moraga vs. Deiveson Figueiredo

Eryk Anders vs. Tim Williams

Preliminary Card (8 PM ET, FS2)

James Krause vs. Warlley Alves

Iuri Alcantara vs. Cory Sandhagen

Andrew Sanchez vs. Markus Perez

Mickey Gall vs. George Sullivan

Preliminary Card (6:30 PM ET, Fight Pass)

Joanne Calderwood vs. Kalindra Faria

Drew Dober vs. Jon Tuck

Luke Sanders vs. Rani Yahya

Još jedan dobar vikend za fanove MMA.

Dušan Z.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA