≫ 

Sprema se najveći revanš svih vremena: Habib i Mekgregor se bore u Moskvi pred 100.000 navijača?

Nema sumnje, biće ovo borba koja će se sigurno oboriti sve rekorde gledanosti i zarade

  • 13

Sve ide u pravcu revanša između Habiba Nurmagomedova i Konora Mekgregora! UFC je konačno posle nekoliko događaja koji su imali slab odjek, lošu gledanost i zaradu, imao borbu koja je donela milione!

Duel Konora Mekgregora i Habiba Nurmagomedova doneo im je rekordnu zaradu, gledanost, auditorijum koji se brojao u milijardama, jer gotovo da nema osobe na planeti, koja je iole upućena u dešavanja u svetu, a da nisu čuli bar nešto o borbi Rusa i Irca.

>>> Ovo su kuće Konora i Habiba: Mekgregor živi u raju na zemlji, a Rus spava na gvozdenom krevetu! (FOTO) (VIDEO)

Doneo im je i novu planetarnu zvezdu - Habiba! Iako je Nurmagomedov i ranije imao popularnost zbog perfektnog skora, koji sada iznosi 27:0 u profi karijeri, tek je posle p0bede nad Konorom dobio planetarnu popularnost, a UFC tako dobio konačno borca koji je zvezda u rangu Konora Mekgregora.

Glavna boljka UFC-a poslednje dve godine bio je izotanak Mekgregora iz oktagona i njegov neuspešan izlet u bokserske vode, gde je takođe prošao kao bos po trnju u duelu protiv Mejvedera, kao i to što je Ronda Rouzi faktički bila izgubljena posle novog debakla, nakon čega je prešla u "kečere" i sada se bavi "američkim rvanjem".

Habib Nurmagomedov sada je jedan od najpopularnijih boraca u svetu; Foto: Tanjug/AP

Habib im je bio potreban kao hleb nasušni, a sav haos koji se dogodio posle borbe, kada je Dagestanac posle "davljenja" Mekregora i odbrane pojasa preskočio ogradu i zaleteo se na tim irskog borca i izazvao optšu tuču u publici, možda je bacio mrlju na sport, ali je to upravo ono što će im dugoročno doneti nove milione, jer sada svi čekaju novi duel Nurmagomedova i Mekgregora.

Nema sumnje da bi tu svi bili na dobitku, jer i Konor i Habib bi dobili "masne" ugovore za borbu. Za UFC 229 Konor je dobio 3 miliona evra, dok je Nurmagomedov za pobedu uz bonuse dobio 2 miliona evra (postoji mogućnost da mu se deo novca uskrati zbog haosa koji je napravio p0 završetku borbe). Za revanš bi, nema sumnje, dobili znatno veću sumu.

Habib Nurmagomedov brutalno bije Konora Mekgregora; Foto: AP/Tanjug

UFC je oborio rekord u "plati i gledaj" prodajama za onlajn praćenje borbe uživo. Bilo je preko 2 miliona gledalaca, čime je oboren rekord, koji je pre toga držao UFC 202, gde je glavna borba bila između Konora Mekgregora i Nejta Dijaza.

Svaki gledalac je platio 60 dolara, što znači da je samo od toga UFC zaradio 120 miliona  dolara!

Mekgregor je svojim oglašavanjem posle borbe već najavio revanš, i to sa masnicom ispod oka od posledice borbe.

- Izgubili smo meč, ali smo dobili bitku. Rat se nastavlja! - poručio je Mekgregor.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Sve to liči na najavu za UFC 229, dok se još nije ni znalo da će doći do njega i da će se Mekgregor i Habib uopšte boriti. Mekgregor je čak poručivao da je spreman da se bori u Rusiji protiv Nurmagomedova.

Koliko god da je Irac ponižavao Nurmagomedova pred borbu u "treš toku", toliko je uvek iskazivao poštovanje prema ruskom narodu. Očigledno je želeo da pridobije Ruse, smatrajući da postoji razlika između ruskog i dagestanskog naroda.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji je čak i gledao meč "Zbornaje" i to u društvu Vladimira Putina, za koga ima samo reči hvale i poštovanja.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Nema sumnje da bi revanš u Moskvi mogao da ima pravi filmski nastavak, koji bi za Mekgregora ličio na scenario iz filma "Roki 4".

Takođe, nema sumnje da bi, zbog hajpa oko borbe, kao i popularnosti MMA sporta u Rusiji, i stadion Lužnjiki bio rasprodat, ukoliko bi se najveći stadion u Moskvi pretvorio u oktagon ring.

Najveći ruski stadion bila bi prava arena za takvu borbu koju s nestrpljenjem, već sada čeka ceo svet.

I sam Nurmagomedov je pre godinu dana pričao da bi njihov duel, ukoliko bi se održao u Rusiji, rasprodao stadion od 80.000 mesta, a jedino Lužnjiki ima toliki kapacitet!

Foto: Tanjug/AP

Bila bi to borba koja bi oborila sve rekorde borilačkih sportova, gde bi moglo da bude i preko 100.000 gledalaca, i gde bi se na toj borbi zaradile milijarde evra.

I predsednik UFC-a Dejna Vajt poručio je da mu je Mekgregor odmah po završetku borbe tražio revanš.

Uskoro ćemo verovatno saznati kakva je odluka povodom eventualne suspenzije Nurmagomedova zbog tuče koju je izazvao po završetku borbe, ali bi prema najavama trebalo da ostane vlasnik pojasa i da dobije oko 250.000 dolara kazne, uz suspenziju od 4 do 6 meseci.

Ali, nema sumnje da nas, kad-tad, ponovo čeka borba Habiba i Konora, a to će biti spektakl koji će ući u istoriju i oboriti sve rekorde gledanosti i zarade. Takve borbe UFC ne propušta, kao što je to bio slučaj kod revanša Konora Mekgregora i Nejta Dijaza.

VIDEO: Bakočević o UFC 229: Kad te se Habib dokopa to ti je potpuno druga životinja kao da te napao čovek od 100kg a ima 70!

VIDEO: Habib u našim srcima! Suze, radost i anarhija tokom slavlja na ulicama Mahačkale, glavnog grada Dagestana

VIDEO: UFC: Ne garantujemo, Habib može ostatiti bez titule

VIDEO: Zagrmeo Habib nakon istorijske pobede nad Mekgregorom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    9. oktobar 2018 | 18:17

    Niko ne zeli da vidi revans. Zele jedino Konorovi fanovi. Sta je Konor uradio da zasluzi revans? Predao je na kraju 4 runde a svejedno je sve 4 runde izgubio. Gde je tu materijal za revans? A Dana White glumi da mu se ne svidja ono sto se desilo a ceo taj incident ce svejedno da iskoristi za promociju revansa. Isto je uradio i sa Konorovim napadom na bus. Konor je poslednji na listi za Habiba. Prvi koji zasluzuje borbu je Ferguson, a Konor prvo nek se bori sa Diazom i Fergusonom pa tek ako njih pobedi (Diaza moguce al Fergusona nikako) onda moze da pominje revans sa Habibom. E tako bi bilo fer ali posto je to Konor a on ima protekcije i UFC ga stiti i zeli da im i dalje bude najveca zvezda oni ce napraviti revans sa Habibom.

  • Riter

    9. oktobar 2018 | 17:24

    Ovo samo siledžije i divljaci mogu nazvati sportom. Ovako se ni životinje ne povređuju u borbi.

  • Toni

    9. oktobar 2018 | 16:51

    21. vek, a još uvek ima onih koji bi da u oktagonu- areni iz doba rimljana, uživaju u krvi i znoju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA