≫ 

UFC Fight Night: Nganu protiv Blejdsa drugi deo! (VIDEO)

Ovog vikenda na programu je Ufc fight night 141 gde ćemo kao borbu večeri gledati Frensisa Nganua i Kertisa Blejdsa

  • 0

Prvi okršaj Frensisa Nganua i Kertisa Blejdsa završio se bez "pravog" pobednika, i posle dva uzastopna poraza bivšeg izazivača za titulu njih dvojica se ponovo sreću u Pekingu na Fajt Najtu 141.

Posle prve borbe ova dva borca su krenula totalno različitim putevima, kako na putu za titulu, tako i po pitanju razvijanja veština. Frensis Nganu je posle dva laka meča protiv Bojana Mihajlovića i Entonija Hamiltona dobio šansu da se plasira u top 5 borbom sa Andrejem Arlovskim. Naravno da je Arlovski spektakularno nokautiran, čovek nikada nije dobro podnosio jak udarac, i usledio je pravi test. Sa drug strane oktagona stajao je Alister Overim, napoznatiji holandski, a pre Mekgregora evropski MMA borac.

Iako je i Overim poznat po "slaboj" bradi, njegova inteligencija (ne uvek!) i raznovrsnost tehnika pokazale su se kao veliki problem za neke prošle šampione i legende kao što su npr. Junior dos Santos, Brok Lesnar, Fabrisio Verdum, Mark Hant i Arlovski.

Foto: AP/Tanjug

Međutim, Nganu uspeva da nokautira Overima u nepuna dva minuta prve runde na do tada neviđen način, i taj nokaut završava na svim špicama u narednih par meseci. Borba za titulu protiv Stipa Miočića bila je jedini logičan korak za Nganua, UFC menadžment se postarao za to. Nganu, sa druge strane, nije bio spreman za tu borbu i izgubio je od Miočića posle pet iscrpljujućih rundi, od kojih je 4 i po proveo na podu bezuspešno pokušavajući da se odbrani od graund end paunda.

Foto: AP/Tanjug

To je bilo katastrofalan poraz za Frensisa, što se videlo u sledećoj borbi protiv Derika Luisa, koji je pobedio sa 6 plasiranih udaraca u 3 runde. Nganuovo samopouzdanje je nestalo. Udarač koji nije zadao 5 udaraca u 15 minuta borbe. Ta borba je ujedno proglašena za jednu od najgorih ikada u UFC-u.

Sa druge strane, Kertis Blejds je posle poraza neporažen. Polako je postao i najozbiljniji kandidat za šampiona među mladim borcima u UFC-u. Svoj prvenstveno rvački stil je upotpunio sve boljim izdanjima u stend apu i završio četvoricu od šest protivnika na putu do revanša sa Nganuom.

Foto: AP/Tanjug

Poslednje dve pobede su prilično impresivne. Naime, pobedio je Marka Hanta i Alistera Overima, iako je u borbi sa Hantom pokazao da nije još potpuno siguran u odbrani protiv najopasnijih udarača. Stilski, Blejds je najbliži AKA školi iz koje su potekli Kejn Velaskez i Danijel Kormije, iako Kertisove veštine nisu na nivou dvojice veterana sporta. To je i razumljivo s obzirom da je Blejds mlad borac, pogotovo za tešku kategoriju, gde je sa 27 godina praktično dete.

Borba sa Nganuom je prelomna tačka za oba borca, ali na različite načine. Nganu bi posle poraza od Blejdsa mogao da se oprosti od borbe za titulu u UFC-u, dok bi Blejds imao dva poraza od istog borca, što je za takmičara njegovog kalibra katastrofalno.

Tehnički, ova borba je prilično jasna. Frensis Nganu je kontra-udarač, bez mnogo dodataka na osnovnu veštinu, što mu je i najveća zamerka, pošto je kao takav i došao u UFC, i od tada nije promenio svoj pristup za milimetar.

Foto: Guliver/Mike Stobe/Getty Images

Blejds je rvač-bokser, što znači da će pritiskati Nganua ka ogradi, gde je Frensis najranjiviji. Međutim, Nganu je jako nezgodan borac po pitanju kontri, jer je izuzetno brz i nepredvidiv po pitanju uglova koje bira za plasiranje udaraca. Prva borba je završena intervencijom medicinskog tima zbog povrede oka koju je Blejds zaradio, ali pritom nije poklekao pred Nganuom. Želeo je da nastavi meč, tako da se radi o izuzetno čvrstom borcu koji može da podnese jake udarce i pobedi.

Foto: AP/Tanjug

To je i neka prognoza za ovaj meč, čak moguće da Nganu neće ni kontrirati previše zbog nedostatka samopouzdanja. Ovo je Blejdsova borba, koju naravno može i da izgubi.

FIGHT PASS MAIN CARD 

Curtis Blaydes vs Francis Ngannou

Alistair Overeem vs Sergei Pavlovich

Song Yadong vs Vince Morales

Li Jingliang vs David Zawada

FIGHT PASS PRELIMS 

Song Kenan vs. Alex Morono

Wu Yanan vs. Lauren Mueller

Hu Yaozong vs. Rashad Coulter

Weili Zhang vs. Jessica Aguilar

Pingyuan Liu vs. Martin Day

Yan Xiaonan vs. Syuri Kondo

Kevin Holland vs. John Phillips

Louis Smolka vs. Sumudaerji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA