≫ 

Četiri puta je rušio Srbina, on je četiri puta ustao: Opačić pokazao herojsko srce protiv "zveri" u ringu i ostavio Kineze u čudu (VIDEO)

Srpski kik bosker Rade Opačić ipak zaustavljen u polufinalu Kunluna

  • 1

Najjača azijska kik boks promocija, kineski Kunlun, održala je svoj 80. događaj. Na programu je bilo Finale kategorije do 70 kg i turnir osmorice superteške kategorije.

Među najboljih osam teškaša planete, našao i Srbin Rade Opačić, član beogradskog Kik boks kluba Sinđelić.

Za našeg borca krenulo je odlično. Bez mnogo muke savladao je Kineza Liu Veijema, prekidom u prvoj rundi nakon samo 30 sekundi meča. Levi kik u telo uzdrmao je Kineza, pa ga je Opačić završio sa još dva leva krošea u jetru.

U  polufinalu sačekao ga je Ukrajinac Roman Kriklia koji je bio bolji od našeg borca, ali je zato Opačić oduševio sve prisutne srčanošću i hrabrošću koju je pokazao u ringu.

Rade Opačić tokom borbe; Foto: KLF/Promo

- Izgubili smo prekidom u drugoj rundi. Roman Kriklia bio je mnogo bolji. Teška srca moramo da priznamo da je u ovom trenutku Kriklia i za tri klase fizički jači borac. Rade je ostavio srce u ringu, 4 puta je bio na podu, 4 puta je ustao. Oduševio je srčanošću i organizatore i kinesku publiku - istakao je Opačićev trener Nikola Pavković.

Rade Opačič je oduševio kinesku publiku; Foto: KLF/Promo

Roman Kriklia je u finalu savladao Iranca Iraja, dosadašnjeg nosioca pojasa. Pojas i zvanje prvaka Kunluna ide u Ukrajnu, a Kryklia je svakako dokazao da je sigurno među top 5 teškaša sveta.

Rade Opačić sa svojim timom iz Kik boks kluba Sinđelić; Foto: Privatna arhiva

- Mi idemo dalje, velika lekcija za nas ali biće vremena za revanš - zaključio je Pavković.

(J.Milivojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA