≫ 

Imao sam moždani udar, sledeći bi me ubio: Kro Kap završava karijeru, a potresna ispovest je šokirala borilački svet!

Hrvatski borac Mirko Filipović poznatiji kao Kro Kap imaće još samo jednu borbu - za život

  • 22
MIRKO FILIPOVIĆ osvojio je Rizinov Grand Prix Printskrin: Youtube/

On je gostujući u Dnevniku Nove Tv otkrio tužnu istinu u vezi sa razlozima zbog čega se odlučio na takav potez.

- Mogao bih da se rasplačem sad, ali to je to. Mir? Kongo? Fjodor? Ništa od toga, nikad se neće dogoditi. Imam problema s vratom, hvata me nesvestica čim se okrenem.

Išao sam na magnetnu rezonancu vrata, dopler i sve je bilo u redu. Bolomi su mi smetali, ali sam mislio da tako mora da bude. I onda sam okrenuo vrat deset puta na jednu, deset na drugu stranu i onesvestio se - rekao je Filipović za Novu TV.

Ispostavilo se da je daleko gore od onoga što je mogao i da zamisli.

- Cela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izliv mogao da ode levo, mogao je desno, pukla mi je žila - dodao je Filipović i nastavio.

- Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen od 30 godina treninga. Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život. Ne smem da primim ni lakši udarac, tri meseca ni lakši trening, samo šetnje.

- Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povišava pritisak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi da bude smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem bi mi noge i ruke bile oduzete, a da nisam svestan okoline - priča Filipović.

Mirko Filipović u trening centru sa Darkom Stošićem; Foto: instagram.com/darkostosic

Prva tri meseca će uz lekove morati da koriguje način života da bi rana zacelila i da ne bi bilo krvarenja. Na udarce ne sme ni da pomisli, a prijatelji su mislili da se šali.

- Pre poslednje borbe nije bilo nikakvih znakova, ali vrat me boli dva meseca. Zacrni mi se pred očima kad se okrenem. Prošlog vikenda sam u Vinkovcima vozio 50 metara u rikverc i dvaput sam morao da stanem jer mi se sve zamračilo.

- Onda sam zateturao i pao u nesvest. Prijatelji oko mene su počeli da se smeju i pitali su kako sam to izveo, misleći da je to jedna od mojih šala. Ali kad sam počeo da stenjem od bolova, shvatili su da nije šala.

- Okrenuli su me na bok i odvezli u bolnicu u Dubravi - rekao je Kro Kap.

Petorica lekara su mu rekla da je stanje veoma ozbiljno i zbog toga je zaključio da - borbe više nema do kraja života.

VIDEO - Habib: Biću godinu dana diskfalifikovan zbog meča sa MekGregorom, ne znam šta ću posle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA