≫ 

Zakazan UFC spektakl, Nurmagomedov se vraća u kavez! Rival mu je američki momak u usponu, Mekregor će morati da sačeka

Abu Dabi će biti mesto okršaja

  • 13

Ruski borac Habib Nurmagomdov vraća se u UFC ring posle devetomesečne pauze, i to protiv rivala koji je uspostavio dominaciju upravo u odsustvu momka iz Dagestana, Amerikanca Dastina Poirijea. 

Meč je zakazan za 7. septembar, a održaće se u Abu Dabiju.

Podsetimo, biće to Nurmagomedovu prva borba posle one najčuvenije protiv Mekgregora u oktobru 2018, i pobede nad Ircem, ali i incidenta koji je izazvao uskakanjem u publiku i tučom, zbog čega je dobio suspenziju od devet meseci.

U međuvremenu, Amerikanac Poirije je stupio na scenu, vezao pet pobeda i nametnuo se kao ozbiljan rival, a u skladu sa stečenom reputacijom dobio je i protivnika po meri. Od 2013. Amerikanac je pretrpeo dva poraza, jedan poenima, a drugi nokautom od ruke Konora Mekgregora.

U septembru ga čeka još jedan od rivala iz samog vrha UFC sveta.

- Rekli smo Dastinu da će dobiti pravog rivala. Nismo znali Habibove planove, ali on je spreman za borbu - rekla je Dejna Vajt, predsednica UFC organizacije.

Duel Poirijera i Nurmagomedova znači i da će Mekgregor morati da sačeka još neko vreme za revanš sa ruskim borcem.

Irac je nakratko bio završio karijeru posle poraza od Nurmagomedova, ali je u međuvremenu obznanio povratak i spremnost da se revanšira velikom rivalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    4. jun 2019 | 23:49

    Za Konora sve zavisi kako se ova borba i borba Kauboja i Fergusona sad u subotu zavrsi. Konor bi trebao da se bori sa jednim od porazenog iz te dve borbe pa tek ako tu borbu dobije onda da dobije revans sa Habibom. Ovako bi mi revans mozda imao smisla da je Konor izgubio titulu od Habiba kao npr Stipe od Kormijera ali posto je Habib u borbi odbranio svoj pojas nema mi smisla davati Konoru automatski 2 puta za redom borbu za titulu. To je bas nefer i nelogicno.

  • N...

    4. jun 2019 | 23:38

    Razvalice ga Poirier!!!

  • Miloš

    5. jun 2019 | 06:49

    Kada vidim kako diže ovaj prst.... očekujem da će amer da mu polomi te prstiće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA