≫ 

Habib zadavio protivnika, pa probio obezbeđenje i preskočio kavez: Zver iz Dagestana je neukrotiva!

Najveći borac današnjice odbranio titulu u lakoj kategoriji

  • 14
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP

Habib Nurmagomedov je potvrdio da je nedodirljiv u UFC svetu, da je trenutno najveći.

Još jednom je Dagestanac trijumfalno izašao iz kaveza za nastavak nepobedivosti, a nova "žrtva" bio je Amerikanac Dastin Pojrijer. U borbi koja je održana u Abu Dabiju, Nurmagomedov je upisao 12. uzastopnu UFC pobedu, i to u velikom stilu - "giljotinom" dva minuta pre kraja treće runde, od koje nije bilo spasa Amerikancu.

Tako je ruski takmičar još jednom pokazao klasu, ali i veliko poštovanje prema rivalu odmah posle meča rečima koje zaslužuju svaku pohvalu, kao pravi primer viteštva.

- Znam da se Dastin bavi humanitarnim radom tako da ću majicu koju sad nosim staviti na aukciju i poslati mu sav novac za njegovu humanitarnu organizaciju - rekao je Nurmagomedov još svež od borbe u oktagonu.

- Sve je u UFC-u u poštovanju. Cenim sav respekt koji sam dobio od Dastina u najavi borbe, to je prava stvar, a ne one provokacije od onog drugug tipa (Konora Mekgregora). To stvarno cenim - pohvalio je Pojrijera "Orao".

Skoro jednogodišnja pauza nije ostavila traga na Dagestancu, koji je dominirao u većem delu borbe sa Pojrijerom. Istina, imao je Amerikanac priliku da preokrene situaciju u svoju korist kada je umalo porazio Nurmagomedova njegovim najjačim oružjem, u rvanju, ali je ovaj uspeo da se iščupa iz "zagrljaja" rivala, kasnije da uzvrati svom snagom i savlada ga.

Utučen je bio Pojrijer posle borbe, skoro uplakano je priznao da će ga "poraz od Nurmagomedova proganjati čitav život".

Odmah nakon pobede Nurmagomedov je iskočio iz kaveza i probio obezbeđenje kako bi proslavio pobedu sa svojim timom, morao je čak i da probija obezbeđenje tom prilikom, što je mnoge podsetilo na scene koje su se dogodile po završetku meča sa Mekgregorom. Tada se zaleteo na Dilona Denis, jednog od trenera irskog borca, ali sada nije bilo potrebe za tim - Rus je samo želeo da potrči u zagrljaj predsedniku UFC-a Dejni Vajtu.

 
 
 
View this post on Instagram
MADNESS @khabib_nurmagomedovA post shared by Dana White (@danawhite) on

Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    8. septembar 2019 | 18:14

    Habib i njegov otac su izrazili zelju i da se Habib bori sa GSP jem koji je verovatno jedini dovoljno dobar a i pametan da ga dobije ali problem je sto je njegova kategorija 77 a Habibova 70 i Habib hoce da GSP sidje dole na njegovu kategoriju u kojoj se nikad u zivotu nije borio niti bi mogao da napravi tu kilazu. Dakle hoce da se bori sa penzionisanim borcem od 38 godina ali samo ako ovaj sidje na njegovu kategoriju kako bi imao apsolutno sve prednosti. Habib se boji poraza zato se boji da da nekom bilo kakvu prednost. Ne gotivim Konora ali Konor se makar nije bojao da da Diazu prednost s obzirom da se kao sampion u 65 kila kategoriji borio sa Diazom u 77 kategoriji I to 2 puta. Dakle to je 2 divizije iznad one u kojoj je sampion.

  • Spawn

    8. septembar 2019 | 09:26

    Kakva razlika u odnosubna prosli mec. Sve u duhu sporta i postovanja ptotivnika. A zao mi je bas bilo Poirea, mnogo mu je tesko pao poraz. Ipak, ovaj covek je cini mi se nepobediv u parteru, a i rucna tehnika mu je sve bolja.

  • beny..

    8. septembar 2019 | 10:07

    Khabib je zver.. trenutno nema protivnika koji bi mogao da mu se suprostavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA