Nejt Diaz pao na doping testu: UFC urgirao da se ipak bori!

Problem za kontroverznog MMA borca

  • 4

UFC borac Nejt Diaz, jedan od najpopularnijih u MMA svetu zbog borbi protiv Konora Mekgregora, pao je na doping testu, pošto je u njegovom uzorku potvrđeno prisustvo supstance LGD-4033, koje je bilo iznad dozvoljene granice.

Iako je prvobitno zbog toga dovedena u pitanje njegova borba protiv Žorža Masvidala, koja je glavni događaj na UFC 244, koji je na programu 2. novembra, do nje će ipak doći.

UFC je uspeo da dokaže da je prisustvo supstance LGD-4033 bilo ispod dozvoljene količine. Rađena je nova analiza u Laboratoriji za istraživanje i testiranje sportske medicine u Solt Lejk Sitiju, gde je potvrđeno da je Diaz nedozvoljenu supstancu uneo preko organskog veganskog multivitamina na bazi biljaka.

Istakli su da Diaz nije prekršio antidoping politiku i da ne podleže nikakvim sankcijama, a takođe su obavestili da supstanca LGD-4033 ne utiče na značajno povećanje performansi kod sportista.

Video: Kako je naš najpoznatiji MMA borac otišao u penziju: Nekad sam nad ljudima izvodio “giljotinu”, a danas sadim cveće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • everybody is on steroids

    26. oktobar 2019 | 10:13

    Jedini borci u ufc-u koji ne koriste steroide su braca diaz, ko prati mma to zna. Cak je i sam nate bez ovlascenja ufc-a rekao da borbe nece bit dok ne poprave rezultate.

  • Diaz

    26. oktobar 2019 | 13:59

    Taj UFC 244 je ubedljivo najbolji ove godine. Po meni najbolji u poslednjih 4-5 godina. Nema nijedna borba za titulu ali ni ne treba jer su sve bas vrh borbe. A sledeci UFC 245 ima cak 3 borbe za titulu i jos dobrih borbi osim toga. Tako da sledeca 2 ppv ce biti ludnica.

  • Zare

    26. oktobar 2019 | 09:35

    Eto kako glavni sportisti u Americi nikad ne padnu na dopingu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA