Srbija ima najboljeg kik boksera sveta

Bojan Džepina je postao svetski prvak u profesionalnoj i amaterskoj konkurenciji

  • 6
Bojan Džepina Foto: Kik boks savez Srbije

Na proteklom Svetskom prvenstvu u kik boksu za seniore koje se ove godine održalo u Sarajevu u hali Zetra, srpski kik bokser Bojan Džepina uzeo je zlato i time reprezentaciji Srbije doneo osmo zlato na ovom svetskom prvenstvu.

Bojan Džepina se borio u disciplini Low Kick do 91 kg, a do finalnog meča je došao pobedivši Moldavca, zatim takmičara iz Rusije Kaimov Bulata, a potom nadmoć pokazao u finalnom meču pobedom hrvatskog takmičara Luke Žuljevića.

DŽEPINA PROFESIONALNI I AMATERSKI PRVAK SVETA U 2019.

Podsećanja radi, Džepina je pobedio Žuljevića i juna 2019. u borbi za profi svetsku titulu na međunarodnom takmičenju Trofej Beograda, te je u 2019. godini obezbedio titulu profi i amaterskog prvaka sveta.

Bojan Džepina Foto: Kik boks savez Srbije

SRBIJA DRUGA U SVEUKUPNOM PLASMANU: OSAM ZLATA, ČETIRI SREBRA I TRI BRONZE

Džepina je osmi senior na ovom svetskom prvenstvu koji je reprezentaciji Srbije doneo zlato. Među zlatnim seniorima našli su se i Milana Bjelogrlić, Saida Bukvić, Teodora Manić, Saška Krstić, KonovalovAleksandar, Džepina Bojan, Menković Aleksandar i Nikola Filipović.

Za Srbiju su izborili srebra Memedovski Danijel, Ajla Lukač, Todorović Nikola i Miloš Keljanović. Dok su zasijale bronze kod Staše Veić, Ljube Jalovi i Nikole Stošića.

Naši šampioni su sa svojih 15 medalja doveli Srbiju na drugo mesto u sveukupnom plasmanu na ovom svetskom prvenstvu i to odmah iza Rusije! Kada je u pitanju statistika, Rusija imala 55 takmičara i 16 finala, dok je Srbija na ovom svetskom prvenstvu pokazala dominaciju u 12 finala, od ukupno 19 takmičara iz Srbije koja su učestvovala na svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СРБ

    27. oktobar 2019 | 17:35

    Свака част дечко. "а ово није цецин син"

  • Loki

    27. oktobar 2019 | 18:43

    Lepo. Cestitam. Nazalost do juce niko nije objavio da je svetsko prvenstvo u Sarajevu.

  • Luan Krasniqi

    28. oktobar 2019 | 03:50

    Kad nema albanaca moze svaki da bude prvak,, A za ovaj sport Albanci sa Republike Kosova su prvi uvek.....nijedan mec jedan prema jedan nije mogao dobit srbin protiv Albanca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA