≫ 

Arapi za 56 dana napravili stadion od 15.000 mesta, i to samo zbog meča godine!

Ne bilo kakvog meča: "Dirijah Arena" biće 7. decembra mesto bokserskog spektakla, revanša u superteškoj kategoriji između Entonija Džošue i Endija Ruiza Džuniora

  • 4
Anthony Joshua, Diriyah Arena Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Youtube

Najveći borilački spektakli polako prelaze iz Evrope i SAD u bogati arapski svet, gde će 7. septembra biti održan najveći događaj tog obima na tim prostorima: revanš za titulu u superteškoj kategoriji između Britanca Entonija Džošue i Meksikanca Endija Džošuu.

Mesto susreta biće Dirijah, u pitanju je predgrađe prestonog Rijada, koje je nekada bilo sedište Saudijske kraljevske porodice. Ta regija, istorijski važna baš zbog činjenice da je to mesto rođenja brojnih kraljeva i vladara države, nalazi se i na Uneskovoj listi svetske baštine.

Stari grad Dirijah je poseban i zbog toga što je i dalje sačuvan maltene izvorni oblik građevina, gotovo svi objekti su od cigli i blata, duh novog vremena gotovo da je zaobišao ovo mesto, koje je sada ponovo u žiži zbog bokserskog duela koji se željno iščekuje.

Upravo je Dirijah izabran kao mesto gde će Džošua i Ruiz "ukrstiti pesnice", i to na "ganc" novom objektu čija je izgradnja trajala samo 56 dana!

Toliko vremena je trebalo da se izgradi stadion kapaciteta 15.000 mesta, nazvan "Gladijator Arena", koji će, pošto posluži svrsi za nekoliko mečeva uz onaj centralni - biti demontiran.

Ideja organizatora je da se domaćinstvom ovakvog spektakla oživi mesto, privuku turisti, i svakako da je meč dvojice ponajboljih boraca plemenite veštine na svetu, sjajan način da se privuče pažnja čitavog sveta.

Arena se sastoji iz tri standardne tribine, i jedne manje, gde će biti smešten VIP sektor, TV studiji, svlačionice, i odakle će bokseri, poput gladijatora, ulaziti u Arenu i u ring.

Radovi na izgradnji "Dirijah Arene" počeli su 7. oktobra, i za manje od dva meseca pretvorena je od malo većeg parkinga u mesto na kome će biti održana jedna od najvećih borbi ove godine.

Grupa od 175 ljudi bila je angažovana u podizanju ove kontrukcije koja se prostire na 10.000 kvadratnih metara. U izgradnju ovog objekta potrošeno je 295 tona čelika koja bi, da su prostrta po zemlji, zauzimala površinu od 35 milja. Čak 3.000 kvadratnih metara skele je bilo potrebno da se radovi dovrše i podigne velika konstrukcija.

Podsetimo, prvi meč Ruiza i Džošue, na iznenađenje mnogih, pripao je Meksikancu, pa će revanš biti prava poslastica za ljubitelje boksa, a svakako će i neobičan ambijent dati posebnu draž spektaklu koji "samo što nije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    27. novembar 2019 | 19:45

    A u Smederevu 3 meseca asfaltiraju deo ulice od 300 metra.

  • :)

    27. novembar 2019 | 17:34

    Dzosua ga dobija ovaj put... Moja predikcija pre 10 runde.

  • Sasa M.

    27. novembar 2019 | 23:14

    A koja je bila cena? Čisto da uporedimo sa ovim našim čija se izgradnja planira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA