≫ 

Džošua najavio kada se vraća u ring i brani titulu: Ukrajinska Mačka ili Bugarin Kobra mogući rivali

Britanac će morati da brani osvojene pojaseve

  • 11
Entoni Džošua Endi Ruiz Foto: Tanjug/AP

Odmah posle boks "meča godine" u kojem je Entoni Džošua savladao Endija Ruiza i povratio titulu šampiona sveta, poznat je termin novog meča za titulu koji je objavio Britanac. 

Novi-stari šampion sveta saopštio je da se u ring vraća već u martu 2020. godine, i to zbog obaveznih mečeva. S obzirom na činjenicu da Džošua trenutno drži titule u tri kategorije, WBO, IBF, WBA, moraće da dve od njih da brani, i to, WBO sa Oleksandrom Usikom, i IBF, sa Bugarinom Kubratom Pulevim.

Britanac je ovo i potvrdio za Skaj Sport.

- Rad se nastavlja ponovo, jer oko marta ponovo branim titule. već sam fokusiran na sledeći meč. Svako može da dobije. Ali, spreman sam. Trenutno WBC šampion Deonte Vajlder ima svoj meč sa Fjurijem i srećno im bilo, to je još jedna zanimljiva borba za diviziju - rekao je on i dodao:

- U međuvremenu, ja ću imati svoje obavezne mečeve koje moram da boksujem inače ću predati pojaseve. radio sam naporno i ne želim da ih se olako odreknem - istakao je on.

Entoni Džošua Endi Ruiz Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Ukrajinac vlasnik je svetske titule iz 2o11. godine i olimpijske je šampion iz Londona 2012. godine. U profesionalnoj karijeri boksovao je 17 mečeva, bez poraza, od toga je dobio 4 borbe nokautom. Njegov nadimak je Mačka.

Sa druge strane, bugarski bokser Kubrat Pulev iza sebe ima 28 borbi i skor 27-1., od toga čak 14 pobeda ima nokautom. Jedini poraz doživeo je od vladimira Klička. Njegov nadimak je Kobra, i pored boksa, veliku pažnju je privukao kada je u americi posle jedne od borbi poljubio novinarku Dženi Suši koja ga je intervjuisala i zbog koje je kažnjen po američkim zakonima kratkom zabranom boksa, kao i novčano.

Kubrat Pulev Printscreen: Youtube/Jenny SuShe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. decembar 2019 | 20:48

    Mike Tyson je najveca legenda svih vremena

  • Ss4ss

    8. decembar 2019 | 21:19

    Bezao je sve vreme i postao sampion. Tuga

  • Levi krose

    8. decembar 2019 | 22:00

    Fjuri i Welder e to je mec, nema ovog cirkusa, samim tim sto je gore pomenuta borba odrzana u Saudiskoj arabiji novac je presudio u daljem stelovanju meca ili nam anti boksa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA