≫ 

MMA u surovom izdanju: Borac odbio da preda meč, pa doživeo stravičnu povredu

Najgori način da se osvoji šampionski naslov

  • 2
MMA, prelom ruke Foto: screenshot/twitter.com/UFCFightPass/kolaž

MMA borac Pet Sabatini doživeo je ozbiljnu povredu ruke nakon što je odbio da preda meč posle zahvata Džejmsa Gonzalesa. Njihova borba trajala je svega minut i odlučivala je o tituli prvaka u pero kategoriji na Cage Fury Fighting šampionatu.

Takmičari su od samog starta žestoko krenuli u meč. Borba se nastavila na podu kaveza, jer se Gonzales našao pred naletom Sabatinijevih udaraca. Borac iz Njujorka uzvratio je hvatanjem Sabatinija za desnu ruku i do tada dominantni protivnik se našao u nevolji. Sabatini nije razmišljao o predaji meča.

Gonzales je svom snagom savijao ruku protivnika. Videlo se da ruka neće izdržati pod pritiskom, ali je Sabatini nastavio borbu.

Na kraju se dogodila teška povreda, a ruka ostala je u iščašenom položaju.

Gonzales je rekao sudiji da je slomio ruku protivnika i meč je odmah prekinut. Pitanje je da li bi Sabatini predao meč, da nije usledio prekid.

U Sabatinijevom pogledu se nije video bol, ali jeste razočaranje što je sprečen da se bori za titulu šampiona. Ipak, treba uzeti u obzir da je u kritičnim trenucima bio pod adrenalinom i potpuno nesvestan posledica povrede.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Medicinska služba ukazala je pomoć povređenom borcu, a osim uganuća ramena i lakta ne zna se u kakvom je stanju ruka, piše Unilad.

Publika je iskazala negodovanje zbog načina kojim je Gonzales došao do pobede i titule.

- Voleo bih da se to nije dogodilo, da se meč nije završio povredom protivnika. Poštujem Sabatinija, počinjali smo karijeru u isto vreme, a danas smo se borili za titulu. Želim mu brz oporavak - rekao je Gonzales posle meča.

Sabatini zaslužuje pohvale za upornost, a poslednji događaj će ga naučiti da se borac nekada mora povući, pre nego što bude prekasno.

Video: Mekgregor nakon nokautiranja Kauboja za 40 sekundi

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA