≫ 

Žestoko suočavanje Habiba i Fergusona: Dagestanac šutno bivši šampionski pojas Amerikanca

Šest nedelja pred borbu došlo je do prvog sučeljavanja šampiona i izazivača

  • 4
Habib Nurmagomedov Printskrin: Youtube/UFC

Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson imali su pred UFC 249 ceremonijalno merenje, a na istoj pozornici održana je prva velika konferencija za medije. Tačnije Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson susreli su se po prvi put nakon petog pokušaja ugovaranja njihove borbe.

Emirates UFC 242 Foto: Tanjug/Ap

Posebno žestoko bilo je sučeljavanje, gde je Toni od Hhabiba tražio da stavi svoj pojas pored njegovog, kao ulog njihove borbe, na što je šampion reagovao, pa je Tonijev bivši privremeni pojas šutnuo nogom.

- Jedina stvar koja me plaši su njegove godine, ima 36,37 godina i kada ga prebijem, ljudi će reći da sma tukao matorca. Ti si Amerikanac, a vi ne znate da se bijete na ulici. Poštujem ga kao borca, ali kao čoveka ga ne poznajem - rekao je Nurmagomedov na konferenciji.

Ferguson je nosio svoj stari pojas pa ga je spustio na pod  i rekao Nurmagomedovu da svoj spusti dole kako bi to bio zalog za borbu, a Dagestanac mu je šutnuo pojas.

Ferguson se na kraju samo poklonio i poslao poljubac, verojatno zadovoljan time što je svog protivnika uspeo isprovocirati. Njihova borba se održava 18. aptila na UFC 249 priredbi u Bruklinu.

Habib ima skor 28-0, a Ferguson 25-3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    7. mart 2020 | 15:05

    Bas me zanima kako se to Habib bije na ulici? Kako to da nema ni 1% ulicnog stila u njegovim borbama? Toliko se predstavlja kao neki veliki ulicni fajter koga niko ne moze da dobije a kada bi ga u tuci tj obicnom pesnicenju bez rukavica stavio sa Konorom, Tonijem, Dastinom, Gejcijem.. Ma skoro bilo kim iz lake kategorije odmah bi hvatao za noge cim bi popio postenu pesnicu u nos ili lakat u arkadu. Pogotovo kada bi ga Toni sapucao njegovim laktom. Tako da smesno mi je sto je pominjao kako bi on Tonija dobio u ulicnoj tuci i sto se toliko iznervirao zbog toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA