≫ 

Korona virus jači od bivšeg srpskog UFC borca: Posle pet godina se bori u Srbiji, ali bez publike!

Bivši član UFC organizacije Bojan Veličković radiće borbu u Vrbasu u organizaciji SBC Revenge 27, ali na žalost bez navijača

  • 3
Bojan Veličković Printskrin: Youtube/PFL MMA

Počelo je odbrojavanje do početka velikog MMA spektakla u Vrbasu gde će glavni akter SBC Revenge 27 biti jedan od najboljih boraca mešovitih veština koji je Srbija ikad imala – „srpski čelik“ Bojan Veličković.

U borbi večeri naš najveći as na UFC sceni, gde više ne nastupa od 2019, jer nije produžio ugovor, ovaj put boriće se protiv neporaženog majstora parterne borbe iz Brazila Danila Kvadrada Souza, u vrhunskom internacionalnom MMA spektaklu koji će biti održan u Sportskoj hali CFK 14. marta 2020. sa početkom od 19:30 časova.

Na žalost zbog mera Vlade Srbije ova borba kao i sve tokom ove večeri radiće se u praznoj dvorani.

Nakon mnogobrojnih nastupa preko okeana Bojan se vraća u Srbiju kako bi se na SBC spektaklu vratio na pobedničke staze. Trenutno živi i trenira u američkom gradu Denveru u klubu Easton Trening Centar i član je jednog od najboljih timova na svetu - “Elevation Fight Team”.

Pre njih bio je član ATT-a iz Majamija, takođe velikog kluba svetskog renomea. Rođeni novosađanin bori se u velter kategoriji i njegov dosadašnji skor pobeda, poraza i nerešenih borbi je 16-10-2.

Bojan Veličković Foto: SBC

Istinski borci nikada ne odustaju, ne znaju za predaju i odstajanje, već hrabro koračaju do konačnog cilja. Takvog kova i kalibra, istrajnog i nesalomivog je i „srpski čelik“ kojeg se domaća MMA scena uželela.

Umetnik tog magičnog oktagona, Veličković je svestan da mora maksimalno biti spreman i zbog protivnika, ali još više zbog svih ljubitelja ove veštine koji će doći i bodriti ga do konačnog uspeha.

- Izuetno sam motivisan za borbu koja me čeka u Vrbasu. Ambicije su uvek jednosmerne – ići ka vrhu. Mislim da je moj poslednji meč u Srbiji bio 2015. godine.

Bojan Veličković Foto: SBC

-  Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri i verujem da ću sav moj uloženi radi i trud ovekovečiti pobedom, odlučnost i volja za željeni rezultat su tu. Protivnik je po meri, stamen i iskusan, a to podrazumeva da je čvrst borac i da će pružiti snažan otpor što garantuje sjajan meč“ – objašnjava Veličković.

Mnogo je radio, vredno vežbao i finalizirao je pripreme koje su bile veoma naporne.

- Pripreme su protekle odlično. Tokom ovih priprema sam krenuo i da radim posao u jednoj firmi koja mi je dala veoma fleksibilan raspored kako bih mogao da stignem na sve timske treninge. Pored toga, u večernjim časovima radim i kao instruktor brazilske džiu-džice u matičnom klubu u Denveru što mi dodatno pomaže, jer kroz držanje treninga i ja dosta učim i usavršavam svoje veštine.

- Što se tiče finansijske podrške, mnogo mi pomaže moja porodica i neki bliski prijatelji. Ovom prilikom bi se takođe zahvalio organizaciji SBC koja mi je izašla u susret time što mi je omogučila dolazak u Srbiju desetak dana pre meča kako bih se bolje prilagodio na veliku vremensku razliku (osam časova) i završio pripreme u rodnom gradu uz podršku porodice.

- Svestan sam svoje psihofizičke spremnosti na kojoj sam dosta radio, jer smatram da je MMA veština u kojoj psiha preovladava, svestan sam i koliko mogu, a uz to ni jednog trenutka ne potcenjujem protivnika“.

Veličković je radio šest mečeva u UFC-u gde je zabeležio dve pobede (za jednu je dobio bonus za KO večeri, kad je nokautirao domaćina u Švedskoj Niko Musokea). U najvećoj svetskoj organizaciji moćnih kombinacija različitih borbenih stilova Bojan je dva puta izgubio na podeljenu odluku sudija (jednom u Australiji od domaćina, gde je bio po mnogima mnogo bolji) i jednom na odluku sudija protiv Daren Tila koji je jedna od najvećih MMA zvezda današnjice. Nakon odrađenih šest mečeva u UFC-u srpski MMA as potpisao je za PFL gde je čak bio polufinalista 2019. i bio je na korak do borbe za milion dolara. Cilj „srpskog čelika“ je povratak na UFC „ratište“.

- Oktagon" je svaki dan, bez izuzetka, bio i ostao moj posao i moja ljubav. Cilj mi je da u narednim mečevima zabeležim nekoliko pobeda i time obezbedim sebi povratak u UFC koja je najveća i najprestižnija svetska organizacija. U meni i dalje ima žara, snage i volje za velika dela, još nisam sve pokazao šta mogu i znam u „vatrenom ringu“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UFC

    12. mart 2020 | 17:33

    Sa UFC na SBC i to bez publike. To se zove "presao s konja na magarca". Al dobro makar je dogurao do UFC. Mada kako Rakic kaze da mu je Jones jednom prilikom rekao "lako je doci do UFC ali nije lako ostati tu" i u pravu je. Evo Velickovic i Stosic su najbolji primeri. Jedino ce Rakic nesto ozbiljno da uradi, daj Boze.

  • Ds

    12. mart 2020 | 16:04

    Bojan je pametan i vaspitan momak. Naravno i jako dobar borac.

  • Mma

    12. mart 2020 | 18:52

    Bojan je jedan skroz korektan normalan decko.Nadam se da ce pobediti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA