Pao poslednji sport koji se nije predao protiv korone: Šta će biti sa UFC borbom godine?

Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson su definivitno ukleti, jer će ovo biti peti put kako im otkazuju borbu

  • 1
Habib Nurmagomedov, Toni Ferguson, Dejna Vajt Foto: AP/Tanjug

UFC je bila jedina organizacija koja je bila uporna u tome da se ne otkazuju zakazane borbe i događaji, uprkos epidemiji korona virusa. Tako je UFC Brazilija održana proteklog vikenda bez prisustva publike, iako su pre toga gotovo sva dešavanja otkazana u svetu sporta.

Borbe na "UFC Fight Night 170" održane su bez prisustva publike, a UFC je planirao da održi i naredne događaje koji su bili zakazani.

Ipak, pošto je u gotovo čitavom svetu sport stao, ali i avionske linije, i čelnici ove organizacije shvatili su da je nemoguće održavati događaje u ovakvim okolnostima.

Tako neće biti MMA borbi bar do 11. aprila, kada je trebalo da se održi UFC događaj u Portlandu. I on je otkazan, kao i UFC Kolumbus (koji je planiran za 28. mart), a isto je i za UFC Londonom (21. mart).

Ono što fanove najviše zanima, jeste šta će biti sa UFC 249, glavnim događajem godine za ovu orgaanizaciju, koji je trebalod da se održi u Njujorku 18. aprila, kada je trebalo da se bore Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson.

Međutim, najverovatnije će i ovoga puta biti otkazana jedna od najiščekivanijih MMA borbi svih vremena, koja je do sada otkazivana čak četiri puta tokom istorije.

Njujork je već zabranio bilo kakva okupljanja i bilo kakve skupove za više od 500 ljudi. Takođe, ni premeštanje u neki drugi grad nije realno jer je zemlja paralisana i gotovo je izvesno da će UFC morati da pravi velika pomeranja kalendara za period kada prođe epidemija korona virusa.

Video: Prelepa Julija se borila sa tigrom, pa postala nepobediva u ringu: Nosim ožiljke kojih se svi plaše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11

    17. mart 2020 | 11:06

    Nije nista otkazano vec je odlozeno. Barem ovi dogadjaju u Americi. Jedino je ovaj UFC London otkazan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA