≫ 

Smrtni slučaj zbog korona virusa otkazao UFC 249: Otkazan MMA spektakl koji je odolevao pandemiji

Ništa od borbi 18. aprila

  • 1
Toni Ferguson Foto: Tanjug/AP

Posle nekoliko nedelja prave "španske sapunice" odložen je dugo očekivani UFC 249, koji je trebalo da se održi 18. aprila u Bruklinu. Prvobitno je trebalo da se u glavnoj borbi odmere aktuelni šampion lake kategorije Habib Nurmagomedov i njegov najveći izazivač Toni Ferguson.

Ipak, pošto je Rusija zbog korona virusa zatvorila granice, Habib nije bio u mogućnosti da se pojavi, a takođe je otpala i mogućnost borbe pred publikom u Njujorku, pa je predsednik UFC-a Dejna Vajt razmišljao i da na privatnom ostrvu napravi čitavu infrastrukturu, a Habiba je zamenio Džastin Gejtdži.

Problem je nastao i kada je Rouz Namajunas otkazala svoju borbu zbog smrtnog slučaja u porodici prouzrokovanog korona virusom.

Tada su i devintiivno pali u vodu svi planovi o organizaciji borbi i UFC 249 je definitivno odložen, što je potvrdio Dejna Vajt.

- Zaista smo se borili non-stop da se ovaj događaj održi. Niko ne želi da se sport vrati na televiziju više nego mi i dali smo sve od sebe kako bismo organizovali UFC 249. Nažalost, nismo uspeli - izjavio je Dejna Vajt.

Navodno je odluku o otkazivanju UFC 249 doneo guverner Kalifornije Gevin Njusom, koji ne želi nikakve rizike i podržava mere socijalnog distanciranja.

Video: Urnebesni snimak hapšenja UFC zvezde: Popio sam jedno piće, danas ranije u toku dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    10. april 2020 | 10:02

    pa da su ko rusi uveli fotokataliticke preciscivace vazduha u halu da ubiju virus ne bi morali da otkazuju ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA