Vajlder je doživeo najbizarniji poraz u boksu: I on i rival su bili povređeni, ali je Diontej predao

Zanimljiva priča sa početaka "Bronzanog bombardera"

  • 0
Tajson Fjuri, Diontej Vajlder Foto: Tanjug/AP

Američki bokser iz Alabame Diontej Vajlder doživeo je pre mesec i po dana prvi poraz u profesionalnoj bokserskoj karijeri gde je suvereno vladao WBC kateogrijom.

Sve do dolaska Tajsona Fjurija, niko nije mogao da parira "Bronzanom bombarderu" koji je svoje mečeve ponekad rešavao i u sekundi.

Čak i u amaterskoj konkurenciji, Vajlder, koji je boksom počeo da se bavi sa 18 godina doživeo je jedan poraz i to poprilično bizaran.

Britanac Deni Prajs mu je bio rival, a Skaj donosi priču o tome kako je do tog poraza došlo. Prajs je dve nedelje pre okršaja u Pekingu 2007. godine igrao fudbal sa prijateljima i povredio je zglob.

Prećutao je to treneru jer nije smeo da otkrije kako se povredio, ali je razmišljao da preda kada uđe u meč. Zanimljivo, ali Vajlder ga je preduhitrio.

- Povukao se pre nego što je borba počela. Njemu je bilo povređeno rame. Ja sam imao ozbiljnih problema sa stopalom za tu borbu i obojica smo bili na ivici da predamo. Boleo me je zglob. Nikom nisam rekao da smo igrali 11 na 11, fudbal pre toga, obožavao sam to da radim. Da je trener znao, poludeo bi. Sad kad pogledam unazad, pomislim, koji sam idiot - ispričao je Prajs za Skaj.

Deni je tada bio 19-godišnjak koji se takmičio u kruzer kategoriji, a sa povređenim člankom je izgurao dve borbe.

- Pobedio sam nezgodnog Kineza i jednog Kazahstanca. Ali u drugoj već nisam mogao da se pomeram i bio sam na granici... Ali onda je Vajlder to uradio pre mene i bio sam presrećan jer nisam mogao da hodam! Tada bih ga pobedio sto posto. Tehnički je bio loš, mnogo je zamahivao i nije bio školovan. Nije bio ni jak udarač kao amater. Pogledajte njegov skor i videćete, nije bio jak udarač, ali je imao domet rukama i krupan je, visok - priča Prajs.

Samo godinu kasnije, Vajlder je osvojio bronzanu medalju u Pekingu na Olimpijskim igrama, a nakon prelaska u profi vode je deset puta branio titulu šampiona sveta.

Video: Vajlder: Može da ke*** šta hoće! Fjuri: Provocirao me je da ga nabodem

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA