≫ 

Snaga i brzina na maksimalnom nivou: Procurio snimak treninga Majka Tajsona iz najjače ere

Bio je najmlađi svetski prvak superteške kategorije i kad vidite brzinu kojom udara shvatićete zašto je bio najbolji

  • 0
Majk Tajson Printskrin/Twitter

Majk Tajson poznat je kao najveći ili jedan od najvećih udarača koji su ikad harali svetom boksa. Bio je noćna mora svojih protivnika zbog beskrupuloznog pristupa u borbama u kojima, delovao kao gladijator, željan krvi koji je uvijek išao na nokaut.

Tajson je bio najmlađi svetski šampion u istoriji, a u karijeri nokautirao  je 44 borca.

Nedavno je na Twitteru procurio kratak video njegovog treninga iz najboljih dana karijere kada je bio najbrži i najubojitiji.

Radi se o treningu iz 1987. godine.

Inače, Majka je otac napustio porodicu kada je imao dve godine. Još kao dete je bio u društvu uličnih bandi, a do svoje dvanaeste godine više puta je imao probleme sa zakonom. Sa 12 godina biva uhvaćen u oružanoj pljački i poslat u popravni dom u blizini Njujorka.

Iz popravnog doma pušten je sa 14 godina i tada se vraća u školu. Majkov profesor fizičkog vaspitanja uočio je njegov potencijal za boks i predstavio ga tada legendarnom treneru Кusu Damatu.

Majkova majka umire kada mu je bilo 16 godina i Damato postaje njegov glavni staratelj. Tajson se 1983. godine ponovo našao u popravnom domu zbog seksualnog zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice.

majk Tajson foto: youtube/Good Morning Britain

S obzirom na velike uspehe u amaterskoj konkurenciji, Tajson 1984. godine pokušava da uđe u olimpijski tim Amerike, ali u tome ne uspeva. Po preporuci trenera, iste godine postaje profesionalni bokser. U martu 1985. godine Tajson prvi put ulazi u profesionalni ring. U svojoj prvoj godini među profesionalcima ostvaruje 15 pobeda bez poraza. Mnogi su govorili da je Damato stvorio savršenog boksera. Ipak, nije stigao da vidi Tajsona sa šampionskim pojasom - umro je krajem 1985. godine.

Naredne godine Tajson postaje najmlađi šampion u istoriji superteške kategorije. Iste godine objedinjuje tri bokserske titule: WBC, WBA i IBF. Bio je jednostavno najbolji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA