Miočić isprozivao Kormijera i ponudio treći datum za revanš: Šta želiš od mene, nisam ni trenirao?

Hrvatski teškaš nema nameru da se bori u avgustu jer neće biti adekvatno spreman

  • 0
Stipe Miocic Foto: AP/Tanjug

Stipe Miočić nema nikakvu nameru da izbegne Daniela Kormijera, niti preispitivati druge opcije, ali za borbu s bivšim dvostrukim prvakom pre svega želi odraditi puni trening kamp.

Miočić je u avgustu 2019. nokautirao Kormijera na UFC 241 događaju.

Stipe je tom pobedom izjednačio seriju na 1-1 i u svoje vlasništvo vratio godinu dana ranije izgubljeni pojas. Velika trilogija tema je još od revanša, a posebno je poslednjih dana forsira

Kormier.

- Bolji sam borac od Stipe Miočića. Imam puno poštovanja prema njemu, sjajan je tip i jako dobar primer svima, ali ja sam bolji borac od njega.

- Sada samo želim to dokazati. Nisam trebao doživeti poraz od njega i to će zauvek ostati uz mene te nešto zbog toga ću zauvek žaliti. Ne znam šta čekaš, potpiši taj ugovor - poručio je Kormijer prvaku u jednom razgovoru s Arielom Helvanijem te pritom kao termin predložio neki datum u avgustu.

Kormijerove izjave stigle su do Miočića koji je u razgovoru s ESPN-om ponudio svoje viđenje na aktualnu situaciju.

- Nemam kavez, nemam trening partnera, ništa... Treba mi puni trening kamp.

- Trebam ponovno uhvatiti ritam i naviknuti se na sve pre nego što  uđem u trening kamp. Jer upravo bez takvih stvari dolazi do povreda. Ja sam naviknut na konstantni trening, a sada ne mogu činiti ništa - kaže Miočić i dodaje:

Danijel Kormijer, Stipe Miočić Foto: AP/Tanjug

- To nije normalno, iza mene nema nikakvog treninga. Ne postoji mesto na kojem bih mogao trenirati. Znači, nije da se ne želim boriti s njime, da ga izbegavam i da kombinujem s drugim imenima kao što je on činio pred naš revanš.

- Borićemo se, ali kako da u ovakvoj situaciji potpišem ugovor kad ne mogu još ni trenirati - izjavio je Stipe, pa ponudio jedan drugi termin:

- Nema šanse da ćemo se boriti u avgustu. Nemam pojma o čemu on to priča. Ohajo je zatvoren. Šta želiš od mene? Slušajte, može kasna jesen. Sve dok stvari funkcionišu i dok možemo trenirati

Kormijer je svojoj u najavi trećeg susreta poručio da će ponovno krenuti kao u revanšu, ali da se ovoga puta neće umoriti i dopustiti da ga Stipe pet minuta udara u trbuh.

- Mislim da sam ga toliko prebio u prvoj rundi da sam izgubio poštovanje za njega - dodao je Kormijer u osvrtu na meč s UFC-a 241.

Stipe Miocic Foto: AP/Tanjug

Miočićeva pauza, podsetimo, nije nastala samo zbog korona virusa. Aktualni UFC-ov prvak dosta je vremena izgubio i zbog oštećene mrežnice koja je stradala tekom revanša s Kormijerom.

A jednom kada je poslušao Danielovo objašnjenje za poraz u revanšu, Stipe je jasno odgovorio:

- Popustio je u nastavku? Briga me ko si, ali to se meni nikad ne bi dogodilo. To je najgluplja stvar koju sam ikad čuo.

- Toliko si glup da si popustio jer si se osećao loše? Što god mu daje samopouzdanje... Dobro za njega - zaključio je najuspješniji teškaš u UFC-ovoj istoriji.

(Telegraf.rs/fightsite.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA