≫ 

Tajson mu odgrizao uvo u borbi, a sada se Holifild vraća u ring: Svi čekaju novi duel legendi boksa

Ivander Holifild nekadašnji svetski prvak počeo je kao Majk Tajson da trenira i želi povratak u ring

  • 7
Majk Tajson Ivander Holifild Printskrin: Youtube/ DECAdude43

Majk Tajson nije jedini teškaš koji se vraća u ring. Ivander Holifild, nekadašnji svetski prvak i Tajsonov najveći rival, kaže za TMZ Sports da priprema za još jednu borbu sa 57 godina!

- Šampion se vratio - govori Holifild ...

- Hteo bih da najavim da ću se vratiti u ring. Ja ću se boriti na izložbenim mečevima za veliku stvar - rekao je bokser koji je uspeo da posle karijere bankrotira i potroši 250 miliona evra.

Ivander Holifild, Majk Tajson u poznim godinama Foto: AP/Tanjug

Holifild, koji nije imao borbu već 9 godina, kaže da je cilj prikupljanje novca za kampanju # Unite4OurFight koja „ima za cilj da studentima pruži resurse koji su im potrebni za emocionalni razvoj i obrazovanje“.

Ivanderov tim to još nije objavio,  ali svi razmišljaju o istoj stvari ... Holifild protiv Tajsona 3 deo.

Podsetimo, 28. juna 1997. godine održan je verovatno najčuveniji meč u istoriji boksa - okršaj u Las Vegasu nije ostao upamćen po dobrim udarcima, već po tome što je Majk Tajson odgrizao komadić uva Ivanderu Holifildu.

Bio je to sedam meseci očekivani revanš. Naime, Holifild je u novembru 1996. iznenadio favorizovanog Tajsona i nokautom u 11. rundi preoteo mu VBA titulu.

Tajson je bio naoštren da vrati pojas... Međutim, u uvodnom delu meča ponovo je Holifild bio bolji, a onda je u trećoj rundi Tajson načinio najčuveniji, ali i najsramniji potez u istoriji boksa.

Odgrizao je protivniku delić uva i pljunuo ga na pod! Meč je, naravno, prekinut, Tajson je diskvalifikovan, uz zabranu. Samo za taj meč sa Tajsonom Holifild je inkasirao 100 miliona dolara, dakle on sam, samo od borbe. Bio je to vrhunac i njegove finansijske moći koja je, kada se sve sračuna, premašivala 240 miliona dolara - to je novac koji je zaradio samo od bavljenja boksom (isto toliko je zaradio od reklama)!

Kao što smo ranije izvestili, 53-godišnji Tajson ponovo trenira i želi da boksuje za izložbe da bi prikupio novac za dobrotvorne svrhe koje su neophodne.. ali još nema zvaničnog dogovora oko rivala i borbi.

Video: Tajson počeo da propagira mir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA