Bugarin ne odustaje, ništa od borbe Džošue i Fjurija: "Kubrat bi se tukao i u Džošuinom dvorištu"

Britanski bokser Entoni Džošua i svetski šampion u teškoj kategoriji neće se ove godine boriti sa Tajsonom Fjurijem

  • 0
Saudi Arabia Boxing Ruiz Joshua Foto: Tanjug/AP

Ova borba je forsirana nekoliko puta kroz ostrvske medije jer se posle pobede Fjurija nad Diontejom Vajlderom u februaru - željno iščekivao okršaj dvojice Britanaca.

Međutim, pošto je Džošua još ranije potpisao ugovor sa Kubratom Pulevim, Kubratov promoter Bob Arum kaže da se on neće povući.

- Pričao sam u subotu sa Edijem Hernom u vezi sa borbom Džošua - Pulev. Izgleda da ne može da bude u Ujedinjenom Kraljevstvu jer neće moći da bude publike. Na raspolaganju nam je još nekoliko opcija. Verovatno će meč biti kasnije u toku godine i definitivno ne u Britaniji. Što se tiče borbe Vajldera i Fjurija, čini se da će tek pred kraj godine - kaže Arum za "Bad left hook".

Ta borba je odložena i zbog pandemije korona virusa je pomerena, pošto je prvobitno planirana za jun na stadionu Totehenma.

Poslednjih dana se piše o Hrvatskoj kao jednoj od mogućih destinacija, što je potvrdio i Bugarinov menadžer Ivajlo Gocev istakavši kao želju arenu u Puli.

Međutim, istakao je i da oko mesta moraju da se saglase oba boksera, a kao još jedna od opcija se spominje i Srednji istok.

- U Bugarskoj borbe neće biti jer Džošua ne bi hteo, hteo je u svojoj zemlji, ali su više sile dovele do promena. Kubrat je bio spreman da se bori čak i u Džošuinom dvorištu, sve i da Englezova porodica sudi tu borbu - rekao je Gocev.

Kubrat je pretendent na IBF pojas i šansa da se Džošua bori prvo protiv Fjurija je bila otvorena jedino da se 39-godišnji Bugarin povukao. On to nije želeo između ostalog i zato što je to već jednom morao da učini 2017. godine zbog povrede.

Video: Treneru zamalo da ode glava: Tajson kida i u šestoj deceniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA