Tajson okrenuo leđa Trampu i pridružio se narodu: Zadao udarac prijateljstvu starom 30 godina

Predsedniku SAD se ovo neće svideti

  • 7
Majk Tajson

Foto: Guliver/Smallz+Raskind/Warner Bros. Entertainment Inc. via Getty Images

Nekada najbolji bokser na svetu Majk Tajson "okrenuo je leđa" svom prijatelju Donaldu Trampu kako bi se pridružio protestima za prava Afroamerikanaca.

Ovi protesti se održavaju širom Sjedinjenih Država već danima posle smrti Džordža Flojda, koga je u Mineapolisu krajem maja ubio beli policajac Derek Čovin tako što mu je duže od osam minuta klečao na vratu.

Posle ovog incidenta su se oglasili brojni sportisti, a Tajson je za sada pružio prećutnu, ali vrlo jasnu podršku, tako što je objavio fotku kako kleči.

Ovo je pre četiri godine bio simbol otpora Kolina Kejpernika NFL kvoterbeka San Francisko Fortinajnersa koji je još tada pričao da neće da stoji uspravno dok se intonira američka himna, zbog rasizma koji vlada u američkom društvu.

Kejpernik je vrlo brzo ostao bez posla i kluba, a tek sada se mnogi vraćaju na ono na šta je ukazivao i pružaju mu podršku.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

 

Tajsonov potez je iznenadio utoliko što je odranije poznato da je prijatelj sa Donaldom Trampom, predsednikom SAD, koji je u nekoliko navrata pretio da će izvesti i oružane snage na ulice.

On se sa Tajsonom poznaje duže od 30 godina, Majk ga je čak podržao u toku kandidature za predsedničko mesto pre četiri godine.

 

Štaviše, čak su i sarađivali jer je Tramp osamdesetih bio Tajsonov finansijski savetnik, to jest jedan od njih. Američki predsednik je nedavno odgovorio i na video "Gvozdenog Majka" u kom se vidi kako ovaj udara neverovatnom brzinom.

- Nastavi da udaraš, Majk - napisao je tada Tramp i veliko je pitanje koliko će mu se ovaj novi "udarac" svideti.

Video: Tajson ponovo čovek od čelika: Na nekadašnjem bokseru isklesani mišići u 53. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA