≫ 

Džošua i Fjuri se dogovorili: Gledaćemo jedan od najvećih bokserskih okršaja u istoriji!

Već sada je na pomolu spektakl iako još nisu dogovoreni svi detalji

  • 6
Wallin Fury Boxing Foto: Tanjug/AP

Britanski bokseri Tajson Fjuri i Entoni Džošua dogovorili su najmanje dva boks meča, tvrdi promoter Edi Hern!

Ono o čemu Britanci maštaju već četiri meseca otkako je Fjuri u revanšu nokautirao Dionteja Vajldera i što uporno guraju kroz svoje medije mesecima unazad, na putu je da se ostvari.

- Pošteno je reći da su se obojica boksera dogovorila u principu oko finansijskih detalja, da se bore u "Dve borbe". Ostvarili smo veliki napredak, ali imamo još prepreka da prevaziđemo. Trenutno tražimo datume i mesta. Imamo pre toga Dilijana Vajta pre borbe sa Fjurija i Džošue.

- Pričali smo sa Fjurijevim predstavnicima i uverili ih da će sa Džošuine strane čitava struktura biti prihvaćena. Isto tako i sa njihove. Obojica boksera su dali blagoslov da se nastavi sa organizacijom - tvrdi Hern za Skaj sport.

On je potvrdio da će borba biti organizovana 2021. godine jer pre toga je i ranije bilo poznato da neće biti moguće.

- Nismo još uvek potpisali ugovore jer još uvek ima stvari na kojima treba raditi... Ovo je najveća borba u istoriji britanskog boksa. Ne može dalje od ovoga i u našoj generaciji neće biti veće. Dva momka, vrlo različita, koji se i bore drugačije, prošli su kroz različite stvari moraju da prevaziđu prepreke - kaže Hern.

Iako kaže da je logično da se borba Fjurija i Džošue organizuje u Velikoj Britaniji, Hern tvrdi da je to svetski događaj i da je već bilo ponuda sa svih strana sveta. Podsećanja radi, Džošua drži IBF, WBO i WBA pojaseve, dok Fjuri u vlasništvu ima šampionski pojas u WBC, tako da će pobednik ovog okršaja sjediniti sve titule.

Video: Tajson ponovo čovek od čelika: Na nekadašnjem bokseru isklesani mišići u 53. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna Gora

    10. jun 2020 | 16:58

    Ovo jedan od najvecih olrsaja u istoriji ?

  • Душан Краишник

    10. jun 2020 | 18:42

    Hahaha ovo okršaj eeeee mukom moja

  • Crna Gora

    11. jun 2020 | 11:26

    Oni koji su nekada pratili boksersku ligu eks- yu znaju da je u samo jednom kolu bilo dvadesetak boljih borbi i boraca od ovog meca i ovih boraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA