≫ 

Usman izdominirao protiv Masvidala na UFC 251

Prema očekivanju aktuelni šampion velter kategorije lako je odbranio tron protiv zamene izazivača Gilberta Barnsa koji je pozitivan na covid 19

  • 1
Kamaru Usman vs Masvidal Foto: Guliver/Getty images/ Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

Kamaru Usman obranio je svoju titulu u velter kategoriji pobedivši Horhe Masvidala odlukom sudija. To je epilog glavne borbe UFC spektakla 251 na ostrvu Jas u Abu Dabiju.

Mavidal je zamenio Gilberta Barnsa samo nedelju dana pre spektakla, jer je Brazilac pozitivan na covid 19.

Nakon dobre Masvidalove uvodne runde, aktualni prvak Usman (17-1) u glavnoj je borbi UFC 251 priredbe uglavnom je kontrolisao događanja u sledeće četiri pa je klinčom i rušenjima kroz veći deo meča skupljao bodove i na kraju do trijumfa došao jednoglasnom odlukom sudija.

Već u prvih pet minuta pokazalo se koliko je Masvidal opasan na nogama. Brzi udarci, žestoke razmene... Nije to bila borba u kojoj se Usman hteo zadržati pa je vrlo brzo preselio akciju u parter.

Ali, tek možda na minut, dva, jer toliko je otprilike trebalo Masvidalu da se vrati na noge i tamo opet pokaže svoje udaračke tehnike.

U nastavku okršaja prvak pametno traži klinč i borbu uz ogradu, a Horhe je sve više krvario iz dve posekotine koje su, izgleda, izazvali sudari glavama. Pored toga, Masvidal sve teže i diše što ne treba čuditi s obzirom na to da je pre otprilike nedelju dana prihvatio ovaj meč zamenivši Gilberta Barnsa.

U trećoj rundi usledio je jedan kratki prekid nakon što je Usman u međunožje pogodio svog izazivača. "Gejmbred" tu hvata nešto vazduha, a u nastavku borbe Usman ga ruši i s kontrolom nekoliko laktova osvaja ta deo borbe.

U posljednjih 10 minuta gledali smo uglavnom veliku kontrolu Usmana, pogotovo u zadnjoj rundi u kojoj je veći deo proveo u dominantnoj poziciji u parteru.

Tek se u poslednjih 20-ak sekundi Masvidal se pridigao na noge, ali za nekakav preokret bilo je prekasno.

Na kraju je pao sportski pozdrav, a sudije su jednoglasno presudili meč u korist aktualnog prvaka (50-45, 50-45, 49-46).

Video: Prelepa Julija se borila sa tigrom, pa postala nepobediva u ringu: Nosim ožiljke kojih se svi plaše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    12. jul 2020 | 17:44

    I mislio sam da ce Usman da dobije na odluku ali mislio sam da Masvidal ima neki konkretan plan za Usmana pa nisam iskljucuvao mogucnost nekog ludog nokauta, ali nista on konkretno nije imao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA