≫ 

Miočić je najjači teškaš svih vremena, "pao" je Kormije, još jedna pobeda velikog borca!

Velika borba rešena je na poene

  • 22
Stipe Miocić Foto: Guliver/Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Američki borac hrvatskog porekla Stipe Miočić odbranio je naslov prvaka UFC-a u teškoj kategoriji, drugi put zaredom pobedio je Daniela Kormijea i tako se, prema ocenama mnogih, učvrstio na tronu kao najveći teškaš svih vremena.

U spektakularnoj borbi Mičić je slavio odlukom sudija, bio je bolji najmanje u drugoj, trećoj i petoj rundi, prema dvojici sudija dobio je četiri runde, a prema jednom je bio bolji u tri runde.

Spektakularno je bilo od prve do poslednje runde.

Početak borbe bio je prilično oprezan sa obe strane, bez ijednog pravog udarca u prvom minutu. Miočić je sredinom i pred kraj runde bio bolji borac, ali ga je u samoj završnici runde Kormije žestoko uzdrmao, time i stekao prednost, pa je Stipe morao da uzvrati.

U drugoj rundi je Kormije je bio bolji, imao je dve dobre kombinacije i dva sjajna prednja direkta, međutim usledio je preokret, kao u prvoj rundi, samo su uloge bile zamenjene.

Miočić je fantastičnom serijom udaraca desnom rukom umalo nokautirao rivala i preuzeo preimućtsvo u rundi, zatvorio je levo oko 41-godišnjem Amerikancu, te tako stekao ogromnu prednost, a nju materijalizovao u trećoj rundi sa čak 15 značajnijih udaraca više od Kormijera.

I kada se očekivalo da Stipe nastavi u tom tempu, jer je mnogima bilo jasno da Kormije nema snage da izdrži udarce i da se vrati u borbu, sjajni Amerikanac je pronašao rezerve i pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena.

Dobio je četvrtu rundu u kojoj je zadao više udaraca i bio aktivniji borac.

U oba tabora su uoči poslednje runde verovali da je rezultat kod sudija izjednačen ili da Stipe ima blagu prednost, to je značilo da će pobednik pete runde osvojiti naslov prvaka.

Miočiću je ostalo više snage, bio je aktivniji, pokušavao je da obori suparnika, imao više udaraca i zasluženo dobio rundu i borbu.

Video: UFC srpski ratnik Duško Todorović: „Stopama Novaka i Džošue u O2 Areni“

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki moj

    16. avgust 2020 | 11:18

    Parlov, Mavrović, Cikatić, Krokop, Miočić......ma čudo od naroda i gena. Stipe je prvo osvojio naslov, pa ga tri puta odbranio, pa ga izgubio od Kormijera i vratio ga i opet ga odbranio protiv njega...znači dva puta osvojen naslov i četiri puta odbranjen...e to nije uspeo niko do sada....definitivno najveći.

  • Alex

    16. avgust 2020 | 10:14

    Svaka cast Stipe naklon do poda.Poz.iz Srbije.

  • SRLE

    16. avgust 2020 | 09:48

    BRAVO GENIJE🤓😎😃🤗🤗🤗🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA