≫ 

"Gori" pred meč godine u teškoj kategoriji: Kubrat uvredio Džošuu, pa se izvinjavao

Sprema se bokserski sepktakl za septembar

  • 1
Entoni Džošua Endi Ruiz Foto: Tanjug/AP

Britanski bokser i svetski prvak u teškoj kategorjiji Entoni Džošua braniće svetske titule protiv Kubrata Puleva u areni 02 u Londonu 12. decembra, što je njegova prva borba u godinu dana.

Potvrda reprogramirane borbe - prva Džošuina otkako je prošlog decembra pobedio Andija Ruiza Jr-a po bodovima i uspeo da povrati titule - dolazi nakon što se Pulev izvinio što je na konferenciji za štampu u Bugarskoj ranije ove nedelje uputio referencu na boju Džošuinu kože.

Na pitanje o snagama protivnika, Pulev je rekao:

Kubrat Pulev Printskrin: Instagram

- Rekao bih da ima vrlo moćan udarac nesumnjivo  i njegova preplanulost je bolja od moje - rekao je Kubrat tada.

Izazivač se u međuvremenu izvinio rekavši da su njegovi komentari „izvučeni iz konteksta

- Nikada ni pod kojim okolnostima ne bih dozvolio da pokažem nepoštovanje prema drugom čoveku na rasnoj, etničkoj ili verskoj osnovi -rekao je 39-godišnjak u izjavi.

- Ako se neko uvredio zbog mojih reči, nadam se da će pokušati da razume tačno šta sam mislio pod njima i ako ne može da me razume, onda prihvatite moje iskreno izvinjenje.

Džošua nije direktno odgovorio kada je potvrdio borbu, rekavši samo

- Poštujem svakog protivnika i poštujem Puleva. Želim mu dobro tokom priprema. - rekao je Entoni i dodao:

- Zaista se nadam da ćemo, ako to dozvoljava bezbednost, možda uspeti da privedemo neke ljubitelje boksa, ali to ćemo morati da vidimo.

Džošua je trebalo da napadne Puleva u junu, ali je borba odložena zbog izbijanja koronavirusa. Sada je potvrđeno da će se boriti protiv Puleva u svom prvom domaćem dvoboju posle više od dve godine, sa svojim IBF, VBA, VBO i IBO pojasevima na liniji.

Borci, koji su obojica izgubili samo jednom u profesionalnoj karijeri - Džošua od Ruiza mlađeg prošle godine i Pulev protiv Vladimira Klička 2014. godine, prvi put su se trebali sastati u oktobru 2017. godine na stadionu Principa u Karduifu.

Međutim, Pulev se povukao nakon što je zadobio povredu ramena dve nedelje pre borbe.

Pulev je reka:

-Za malu zemlju Bugarsku da se založi za titule u teškoj kategoriji je veliko dostignuće. Ova borba je za mog pokojnog oca i sve Bugare širom sveta. Dolazim u London da preuzmem šampionat sveta u teškoj kategoriji rekao je Bugarin.

Ako Džošua zatraži svoju 24. pobedu iz 25 profesionalnih borbi, učiniće korak bliže ka britanskom obračunu protiv Tajson Fjuri-a u borbi za određivanje neprikosnovenog šampiona u teškoj kategoriji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA