≫ 

Neverovatni Habib udavio Gejdžija i oduševio borilački svet

Nurmagomedov je pobedio Džastina Gejdžija prekidom u drugoj rundi na UFC 254

  • 47
Emirates UFC 242

Foto: Tanjug/Ap

Borba večeri na UFC spektaklu 254 u Abu Dabiju održana je između Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejdžija. Dagestanac je pokazao da je vladar UFC ringa i ostvario je novu pobedu!!

Prva runda je protekla u inicijativi Habiba koji je krenuo ofanzivnom taktikom.

Veliki presing Nurmagomedova iako je Gejdži napadao lou kikovima, odbranio je jedno rušenje, a onda i u jednom trenutku aperkatom i krošeom pogodio prvaka. Međutim, 40 sekundi prije kraja runde Habib seli borbu u parter, pokušava izvući polugu, ali nije bilo dovoljno vremena.

 

U drugoj rundi je nastavio da bomraduje Amerikanca udarcima i ponovo premešta borbu u parter ge je dominirao i na kraju ostvario pobedu.

Gejdžiju je curila krv iz nosa, opet je Džastin u teškoj situaciji, a Habibov pritisak je neverovatan.

 

Habib odmah dolazi u 'full mount' i kraj meča gušenjem. Gejdži je zaspao nakon zahvata

Respect. #UFC254 pic.twitter.com/pgS1YhI2CF

 

Dagestanac je do sada zabeležio 29 pobeda iz isto toliko borbi, dok njegov rival ima skor od 22 pobede i tri poraza, a bio je u seriji je od četiri vezana trijumfa, a poslednji je ostvario protiv Tonija Fergusona, koji mu je omogućio da osvojio privremenu titulu i dođe u poziciju da se bori za pojas.

 

Podsetimo, šampion lake kategorije UFC-a, Habib Nurmagomedov, prošao je pravu dramu pred zvanično merenje za glavnu borbu na UFC 254 protiv Džastina Gejdžija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bat

    24. oktobar 2020 | 23:35

    Nikad se do sada, i nikada više u istoriji ovog sporta, neće dogoditi da neko ima skor 29-0 i da pritom nikad nije nijednu rundu (a kamoli mec) izgubio! Habibe, hvala ti što si nas udostojio da budemo živi svjedoci jedne velike istorije sporta!

  • Рус

    24. oktobar 2020 | 23:03

    Udavio ga kao Ćurku. Bravo za Habiba.Rekao je da hoće da sd više posveti majci i da joj je obećao da je ovo njegova poslednja borba.

  • K1

    24. oktobar 2020 | 23:36

    Dominacija u celom mecu..i jak na rukama sa distance..samo je cekao da mu se zavuce pod noge i da zavrsi..Car!!presao igricu..leval iznad svih!..unistoo bi opet Conora da bude revansa..ali posto je ovo njegov poslednji mec..nista od toga..Kahib neporazen Sampion hvala za sve brat Rus🇷🇸🇷🇺❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA