"Habib je mršavio pred borbe kao lud jer je bežao od mene, lakše mu je bilo da bije patuljke"

Kolbi je jedan od retkih koji nije lepim rečima ispratio Nurmagomedova u penziju

  • 10
Kolbi Kovington

Kolbi Kovington, Foto: Printscreen Youtube

Kolbi Kovington, UFC borac prozvao je ruskog MMA sportistu Habiba Nurmagomedova i nazvao ga kukavicom jer se nikad nije borio protiv njega u "velter" kategoriji.

Habib, koji se povukao posle UFC 254 i pobede nad Džastinom Gejdžijem jeste nastupao u velter kategoriji nekoliko puta, ali se vratio u laku i tu je ostao neprikosnoveni šampion u 29 borbi.

Triput je branio šampionski pojas, ali je zanimljivo da je i nekoliko dana pre borbe sa Gejdžijem imao više kilograma od dozvoljene granice, pa je pre merenja za UFC 254, u roku od šest dana izgubio osam i po kilograma.

Nešto slično se desilo i 2018. godine kada je Nurmagomedov pobedio Konora Mekregora na UFC 229. Zbog ovakvih stvari, Kovington kaže da mu je težina davala veliku prednost u nižoj kategoriji.

- Bio je jedan veliki, legendarni američki heroj koji je na koledžu rekao, "pi**ice mršave. I ne pričam o Denu Gejblu, koji je bio sa mnom na koledžu, tip je legenda. Pričam o sebi. Ja kažem, ako moraš da skidaš kilažu, ti si p***a - rekao je Kovington za "Submission radio".

Trideset dvogodišnjak kome je nadimak "Haos" i koji teži 77 kilograma, nije se tu zaustavio...

Video: Habib Nurmagomedov postaje trener?!

- Zašto tražiš toliku prednost u težini protiv tih malih tipova i tučeš "patuljke". Dođi i bori se sa pravim muškarcima u pravoj težinskoj klasi. Mislim da sam ja razlog zašto se nije hteo da dođe u ovu kategoriju na prvom mestu. Postoji razlog zašto mršavi i skida gomilu kilograma - dodaje Kovington.

On u profi karijeri ima 18 borbi, od čega je četiri dobio nokautom, četiri davljenjem i ostatak odlukom sudija. Od tih 18 borbi, izgubio je dve.

- Svi znaju da on ima negde oko 86 kilograma, krupniji je od mene, ali ja sam pravi muškarac i borim se u svojoj klasi. Nemam problem da se sukobim sa čovekom bilo kojih dimenzija. Habib traži lakši put i bije se sa patuljcima - rekao je Kovington.

Kolbi je trenutno na prvom mestu u velter kategoriji. U poslednjoj borbi, septembra ove godine pobedio je Tajlera Vudlija.

Video: Habib dolazi u Srbiju: Nurmagomedov nam je poslao poruku u video pozivu Borovčanina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cox

    29. oktobar 2020 | 18:16

    Javljaju se kukavice

  • Marko

    29. oktobar 2020 | 18:04

    Kako bi ovaj KLOVN dobio priliku da se o njemu prica, da nije spomenuo NAJ JACEG. JEDAN JE HABIB BRAT. HABIBE BRATE CEKAMO TE U SRBIJI.

  • Crnogorac

    29. oktobar 2020 | 17:51

    Istinu je rekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA