≫ 

Još jedan sportista ubijen u Iranu: Nakon rvača pogubljen veliki bokserski šampion i trener

Reagovale i Ujedinjene nacije

  • 4
Al Mutairi Foto: Youtube / Printscreen

Ne smiruju se strasti u Iranu. Nakon niza pogubljenja tokom decembra, sinoć je u ovoj zemlji ubijen Ali Mutairi, bokserski šampion i poznati trener. Zbog velikog incidenta oglasile su se Ujedinjene nacije, a sportski savezi ponovo pozivaju na suspenziju ove zemlje iz svih međunarodnih takmičenja.

Podsetimo, ovo nije bilo prvo pogubljenje nekog sportiste u Iranu. Pre samo nekoliko meseci, tačnije u septembru 2020. godine je na isti način život završio i rvač Navid Afkari, koji je bio osuđen za ubistvo člana obezbeđenja na antivladinim protestima 2018. godine. Tada se sve završilo samo na opomenama i upirao se prst ka Iranu, pa ostaje da vidimo šta će se desiti ovog puta. Iz pravosudnih organa Irana tada je stiglo saopštenje da je procedura ispoštovana do samog kraja.

Kako piše Jerusalim Post, aktivisti i porodica kažu da je on bio mučen pre nego što je primoran da prizna da je ubio dvojicu pripadnika Basidž policije. Portparolka Ujedinjenih nacija izjavila je da „snažno osuđuju niz egzekucija“ kojih je bilo najmanje 28 od polovine decembra, uključujući i pripadnike manjina.

U Iranu je ranije saopšteno da je kuzestanski pravosudni sistem izjavio da je Ali Mutairi teroristički pripadnik Islamske države i da je kao takav napao Basidž bazu kada su stradala dva pripadnika milicije. Inače, pripadnici ove paravojne grupe nemaju udeo u vlasti, ali ih podržava vrhovni vođa države, Ajatolah Ali Hamnei. Grupaciju je osnovao njegov prethodnih, Ajatolah Homeini.

Video: Jaka Blažič bez milosti protiv Partizana: Ubedljiv poraz crno-belih u Stožicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    31. januar 2021 | 09:33

    Ovo isto kao kod Erdogana i komunista jednostavno svi su teroristi koji nisi jednoumni sklanjaj sto ti smeta..Odnekud i nama Srbima poznato pa srecom propalo

  • Iran

    31. januar 2021 | 09:02

    Ide tako nema te demonkracije ubio si moraš biti ubijen??!Pa u vašim prijateljima Amerinkacima je isto tako oko za oko zub za zub??!UBIO SI PJAN VJEŠANJE??!!U IRANU ISTO IMA I DROGE PROSTITUCIJE SVEGA ŠTO ZAPAD JE NAMETNUO ??!ALI GLAVA IDE ??!!A VI KOJI MISLI TE DA PRAŠTATE ??!!PA BOGU SE NEPRAŠTA??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA