≫ 

Rođen je bez ruke, ali postao je veliki borac: Džejk ne zna za poraz, a bavi se tajlandskim boksom

- Nemati ruku ne znači da ne možeš da radiš ono što voliš

  • 0
Tajlandski boks printscreen

Džejk Pikok rođen bez desne ruke, jer je amninonska vrećica bila obmotana oko njegovog uda u materici, a kako je doktor rekao ruka se naprosto nije razvila.

Mladi Pikok kazao je da mu je pihvatanje realnosti bio prvi korak ka ispunjenju svih snova, kao i da to što mu se jedna ruka nije razvila u potpunosti on ne doživljava kao hendikep.

- Nikada svoju ruku nisam smatrao hendikepom, ograničenjem... Tako da je način razmišljanja sve. U stvari ulazim znajući da mogu da ih uradim vez ikakvog problema i ograničenja, sam otreba da pronađenm način za to - rekao je Džejk.

On se kao dete bavio karateom, a prelazak na tajlandski boks mu je došao kao prirodan iskorak, s obzirom na to da je oduvek želeo da se bavi sportom u kom je potpuni kontakt moguć.

Džejk u profesionalnoj karijeri tajlandskog boksa još uvek ne zna za poraz, skor mu je 4:0. U prilog tome kakav je borac govori i to što je trener i mladim nadama ovog sporta.

On je postao i inspiracija mnogim mladima, ali i odraslima koji se sureću sa sličnim problemima i brojnim ljudima je uzor.

- Dobijam mnogo poruka na društvenim mrežama, pogotovo od dece sa sličnim problemima... Svi me pitaju za savet i kako da istraju u borbi sa svojim problemima. Tu si i obični ljudi, a svakome šaljem poruku da je potrebno da budeš istrajan, jer u životu ništa ne dolazi samo - rekao je Pikok.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA