≫ 

Najjači UFC Srbin kao mumija: Rakić pokazao kroz kakav pakao prolazi pred borbu

Srpski fajter je morao da skida kilograme pred meč, a to može da bude dosta nezgodno

  • 9
Aleksandar Rakić Foto: Profimedia/USA TODAY Network/ddp USA , Instagram/aleksandar rakic

Aleksandar Rakić najbolji srpski UFC borac pobedio je Brazilca Tijaga Santosa na poene posle tri runde na super zanimljivom "iventu" u Las Vegasu UFC 259.

Sudar Rakića i Santosa bila je jedna od borbi večeri od koje su navijači očekivali mnogo, međutim nisu dobili spektakl kojem su se nadali, već zatvorenu igru nerava dvojice rivala.

Međutim, nekoliko dana kasniie srpski borac je pokazao na svojim fotkama kako je delovalo skidanje kilograma za meč. Morao je da koristi razne tehnike, vruće peškire, trčanje na traci i prošao je pravi pakao, da bi došao na svoju kilažu.

Rakić je na kraju pobedio i sjajnim taktičkim pristupom potpuno otupeo udarne adute Brazilca, a to je njegov moćni rad rukama i udarce koji imaju težinu malja, jer ga je sve vreme svojim dugim rukama i čestim "bockanjem" držao na distanci.

Što se tiče skidanja kilograma,  to je uobičajena procedura kod boraca koji imaju koji kilogram više. I Habib Nurmagomedov je imao velikih problema sa skidanjem kilograma. Dagestanac je uspeo da pred meč sa Gejdžijem dođe na željenu kilažu, ali su njegovi navijači bili zabrinuti jer izgledao veoma umorno.

Habib je jedva "prošao" vagu, čak je morao da dobije pomoć da se na istu popne, ali je uspeo da ostvari potrebnu težinu od 70,3 kilograma, odnosno 155 funti.

Ipak, očigledno je da je višestrukog šampiona MMA izmorio proces skidanja kilograma, a ruski mediji preneli su da je izgubio čak osam i po kilograma za šest dana, odnosno tri kilograma neposredno pred merenje.

"Bila je to teška noć, kao i uvek. Nikad nije lako kada skidam kilograme. Bilo da se radi o nekoliko kilograma, ili, recimo, devet. Uvek će biti isto. Skidanje kilograma uvek je teško - rekao je tada Nurmagomedov.

Video: Rakićeva izjava posle istorijskog nokauta na UFC sceni

No to mu nije smetalo da pobedi Gejdžija i da se povuče u velikom stilu iz UFC-a.

Slično se desilo i 2018. godine UFC borcu Darenu Tiliju. Imao je manje od dana da skine pet kilograma kako bi prošao vagu i borio se u svom Liverpulu. Njegov tim ga je forsirao, a Till je u jednom trenutku ostao bez vida i zamalo umro.

Video: To je to! Habib Nurmagomedov udavio Gejdžija, pa završio karijeru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsa

    13. mart 2021 | 17:37

    Sramotna borba ,najlosiji mec ikada ,sreca pa dali pobedy Rakicu

  • Nemanja

    13. mart 2021 | 19:42

    Ovom momku treba više pažnje mediji da daju...jer on nije samo veličina ljudska već i sportska...

  • Losmi

    13. mart 2021 | 16:11

    Jel ga tera neko...pa prica kroz koji pakao prolazi za borbu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA