≫ 

Horor povreda u oktagonu: Noga pukla na pola, borac se onesvestio, na nosilima odnet u bolnicu

Strašno veče preživeo je Kris Vajdman

  • 1
Kris Vajdman Foto: Tanjug / AP

Nekadašnji šampion među srednjeteškašima, Kris Vajdman doživeo je noćas stravičnu povredu noge na UFC 261 događaju sa Uraja Holom. Sve se odigralo tokom prve runde njegovog ponovnog meča u prajmtajmu, i to nakon što ga je protivnik odlično udario.

Da stvari budu još teže i gore, UFC borac je nakon toga pokušao da stane na nogu, što je predstavljalo ogromnu grešku. Ona je samo pokleknula pod težinom tela, a on se onesvestio od bolova na podu u agoniji.

Sudija pod imenom Herb Din je odmah sve zaustavio, a u areni je za sve to vreme dominirala mrtva tišina. Ništa se nije moglo čuti, samo doktori koji su pokušavali da pomognu momku iz Njujorka da se dozove svesti. Upseli su to i da učine, te je na nosillima iznet iz oktagona.

Ova Vajdmanova povreda podsetila je na onu koju je imao Anderson Silva sada već daleke 2013. godine. Hol je odreagovao šampionski, nije pričao previše o svojoj pobedi i rekao je da želi da se njegov rival samo što pre oporavi.

- Ne mogu ništa da kažem sem da uputim respekt prema Krisu Vajdmanu. Stvarno je jedan od najboljih. Luda je priča kako je on bio prvi sa kim sam se ikada borio, on me je uvukao u svet UFC-a. Nisam znao šta je strah, bio sam pomalo uplašen svega. Na kraju smo otišli različitim putevima, on je prvi pobedio Andersona, a ja sam to učinio poslednji. Došli smo da prikažemo dobru borbu, ali čoveče, mnogo mi je krivo. Nadam se da je sve okej. Želim njegovoj porodici sve najbolje, ako gledate. To je ono što je loše u sportu, to je bol koji morate da pretrpite. Nemam ništa loše da kažem, nadam se da će se vratiti u oktagon – rekao je Hol.

Inače, Vajdman je trenutno u bolnici i tokom današnjeg danaa imaće operaciju posle čega će biti poznato više detalja.

Video: Vreli kadrovi Pejdž van Zant nisu za svakoga: Najprovokativnija žena MMA sporta na ivici dozvoljenog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA