≫ 

Ministar Udovičić čestitao karatistima osvajanje zlatne i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu

Jovana Preković i Slobodan Bitević ostvarili su veliki uspeh na kontinentalnoj smotri

  • 0
Jovana Preković i ministar Udovičić Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Najbolja srpska karatistkinja, Jovana Preković osvojila je na Evropskom prvenstvu zlatnu medalju u kategoriji u kojoj nastupaju takmičarke do 61 kilograma težine. Ona je u finalu savladala Anitu Segorinu iz Ukrajine. To joj je drugi put da dolazi do najsjajnijeg odličja, a treća medalja ukupno, pošto sa kontinentalne smotre iz 2017. godine ima bronzu.

Na istom šampionatu u Poreču, u kategoriji do 84 kilograma, Slobodan Bitević osvojio je srebro. U finalu je poražen od nemačkog borca, Džonatana Hornea, rezultatom 2:0.

Ministar Udovičić čestitao osvajanje evropske šampionske i vicešampionske medalje našim karatistima Jovani Preković i Slobodanu Biteviću. Ističe da su pokazali dominaciju srpskog karatea na evropskoj sceni i da se Srbija  ponosi njima.

Slobodan Bitević i ministar Udovičić Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Još jednom su dva naša velika šampiona u karateu dovela Srbiju na evropski tron, sjajna Jovana Preković i Slobodan Bitević! Ogroman je ponos da se srpska zastava vijori i himna Srbije odzvanja Evropom! Čestitam Jovani i Bobi, njihovim stručnim štabovima i Karate federaciji Srbije - nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Video: Udovičić: Nakon 134 godine obezbedili smo deci najbolje uslove za bavljenje sportom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA