≫ 

Poirije za 5 minuta "izubijao" Mekgregora: Slomljena noga spasila Irca velikih batina

Dugo najavljivan spektakl završio se neslavno

  • 2
Konor Mekgregor - Dastin Poirije Foto: AP/Tanjug

Gorak osećaj ostao je svima kojima su želeli da prate glavnu borbu UFC 264 priredbe. Iako je bilo sjajnih pet minuta borbe između dva vrhunska i izuzetno atraktivna borca Dastina Poirijea i Konora Mekgregora, nažalost sve je trajalo samo pet minuta zbog prekida borbe.

Konor Mekgregor je u samoj je završnici prve runde doživeo pobredu noge zbog koje nije bio u stanju da nastavi pa je pobeda pripala Dastinu Poirijeu za kojeg se mora priznati kako je većinu prve runde bio dominantan borac.

Sam početak je najavio vrhunski MMA okršaj. Odmah je u borbu agresivno krenuo Konor, posebno tražeći udarce nogama s distance. Dastin odgovara pomalo stidljivim pokušajem rušenja, nakon čega se uključuje u borbu svojim serijama.

I dalje je Irac odlično kombinovao i pogađao neočekivane udarce, a prvi pravi udarac Porijea viđen je nakon minut i po, kad je iz kontre pronašao svoju priliku. Ušli su nakon toga u klinč, gde Mekgregor iznenađuje hvatanjem Dastinovog vrata u giljotinu i tako se spuštaju u parter, ali ista nije bila dovoljno čvrsta.

Izvukao se Amerikanac i našao u gornjoj poziciji. Odlično se Konor branio pa je čak pogodio nekoliko opakih laktova iz donje pozicije. Njima je samo razljutio svog protivnika, koji sad pogađa nekoliko pravih bombi. Kako se bližio kraj runde, tako je Porije pravio sve veću "štetu" Mekgregoru.

15 sekundi prije kraja runde uspeo se Konor podići na noge i krenuti u razmenu, ali nakon par sekundi je uz bolnu grimasu na licu samo seo na pod. Dastin je do kraja runde naneo još nekoliko udaraca, a tek na Konorovu sugestiju u pauzi između rundi su svi videli kako je reč o teškoj povredi noge. Usporen snimake dobro pokazala što se tačno dogodilo.

Konorova zadnja stajaća noga jednostavno se izokrenula. Nebitno je li reč o lomu kosti ili teškoj povredi zgloba, bila je to nešto nakon čega nije bio u stanju nastaviti, zapravo pitanje je kad će moći normalno hodati.

Dastin je proslavio pobedu uz komentar kako ne vidi problem u svojoj pobedi i da je do povrede došlo zahvaljujući njegovim uspešnim blokadama lou kikovima. Konor se s tim nije složio i ljutito je s poda Oktagona Dastinu poručio da ovo nije gotovo.

Poirije se sad može, poprilično bogatiji nego što je bio pre borbe, pripremati za ono što sam navodi kao svoju najveću ambiciju.

Boriće se za titulu UFC prvaka, po drugi put u svojoj karijeri. Jesen ove godine deluje kao termin borbe protiv Čarlsa Oliviere, borbe koja neće uz sebe imati ovakvu pompu, ali će bez sumnje biti jednako uzbudljiva.

Video: Stošić nema želju da se vraća u UFC: Ako uzmem pojas u KSW nema potrebe da se vraćam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA