≫ 

Ovako na Kubi nagrađuju osvajače medalja: Šampion dobio jaja, ulje, prašak i osnovne potrepštine

Situacija u ovoj ostrvskoj državi je sve samo ne idealna

  • 5
Yusnaby Perez Foto: Facebook/Yusnaby Pérez

Olimpijski tim Kube je na minulim olimpijskim igrama u Tokiju ostavio zaista sjajan utisak, sportisti iz ove zemlje osvojili su 15 medalja, od čega sedam zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih.

Gro odličja za Kubance osvojili su bokseri, očekivano, jer je ovaj sport tradicionalno najuspešniji u ovoj ostrvskoj državi već decenijama. Zlato u boksu uzeli su Endi Kruz, Hulio La Kruz, Arlen Lopez i Roniel Iglesias, bronzu Lazaro Alvarez, dok su se najsjajnijim odličjima okitili i Mihain Lopez u rvanju grčko-rimskim stilom, kao i Luis Alberto Orta, dok je Reineris Salsa osvojio bronzu.

Međutim, na Kubi se danas manje priča o šampionima iz Tokija, a više o jednom drugom sportisti, još jednom bokseru, koji nije predstavljao zemlju u Tokiju, već na Panameričkim igrama u Meksiku.

O njemu se piše, diskutuje, zbog njegovog slučaja su se pobunili Kubanci (na društevnim mrežama), jer je čist primer nebrige države prema najboljim reprezentaima u sportu.

Reč je o bokseru Ronisu Alvarezu, osvajaču zlatne medalje iz Meksika na već pomenutim Panameričkim igrama za mlade, koga je država (Savez) nagradila sa najosnovnijim životnim namirnicama za postiguti uspeh.

Na fotografiji koja se pojavila na fejsbuku, na kojoj je Alvarez, on pozira iznad stola na kojem su poređane namirnice, od jaja, ulja, povrća, tu je negde i deterdžent samo se ne vidi na fotografiji, i ostalim osnovnim potrepštinama - koje je dobio kao nagradu za medalju. Uz njega je i njegova porodica.

Yusnaby Perez Foto: Facebook/Yusnaby Pérez

Mnogim Kubancima je zasnetala ova fotografija koja, kažu, mnogo toga govori o odnosu države prema svojim sportistima kojiam se ponose tek kad ovi donesu medalje sa velikih takmičenja, a dotad malo toga čine da im više pomognu u razvojnom putu.

Alvarez je pravi primer kako se država maćehinski ophodi prema nekome ko bi u budučnosti mogao da reprezentauje zemlju na najvećim sportskim pozornicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    12. avgust 2021 | 14:31

    Jaooo...ovo boli kad se cita i gleda!!!

  • Maja

    12. avgust 2021 | 12:55

    Dosta mu paket, nek rastegne do sledecih Olimpijskih igara.

  • baba smilja iz darosave

    12. avgust 2021 | 17:14

    gde su oni koni su se kleli u fidela kastra i kubu.kuba je bre velika beda ali mnogi to ne znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA