Unuk Muhameda Alija započeo boksersku karijeru: Tuče skoro kao deda, sudija morao da prekine meč

Niko Ali pobedio je posle tehničkog nokauta

  • 1
Niko Ali Volš - unuk Muhamed Ali Foto: Youtube / Top Rank Boxing / Printscreen

Svet i dalje pamti legendardne borbe Muhameda Alija, ali polako treba da se pripremi i za njegovog naslednika, koji će sigurno u mesecima i godinama koji su pred nama zauzeti svoje mesto u profesionalnom boksu.

Unuk čuvenog boksera, Niko Ali Volš (21) našao se po prvi put u profesionalnom ringu i ostvario je više nego ubedljivu pobedu protiv nekadašnjeg MMA borca, Džordana Viksa.

A sve to je učinio noseći šorts svog legendarnog dede Muhameda, koji je šezdesetih godina stekao svetsku slavu. Niko Ali je pokazao da će i sam biti ozbiljan borac, pošto je sudija morao da prekine borbu zbog jako lošeg stanja njegovog protivnika, što će reći da je Alijev unuk pobedio tehničkim nokautom.

Zanimljivo je da je Bob Arum, čovek koji je organizovao prvu borbu jednog od najvećih boksera ikada nagledao i ulazak njegovog unuka u ring.

- Bio je veliki promoter mog dede, a sada je i moj. To zvuči ludo, Holivud bi morao da napravi film o tome - rekao je Volš posle velike pobede.

Čuveni Muhamed Ali preminuo je 2016. godine, a pre toga je redovno pomagao svom nasledniku na treninzima.

- Nedostaje mi mnogo. Svima možda deluje kao da imam veliki pritisak zbog toga, ali je za mene on samo moj deda. Za publiku verovatno najveći svih vremena, dok je za mene najveći deda - konstatovao je Niko Ali Volš.

Video: Golčina s pola terena u Kruševcu: Dugo nije viđena majstorija kao Marjanovićeva u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA