≫ 

Ko je žena Tajsona Fjurija: Sprečila ga da se ubije, rodila mu šestoro dece, a dvoje su izgubili

Da nije bilo nje, pitanje je da li bi "Kralj Cigana" uspeo da se domogne visina do kojih je stigao

  • 1
Paris Fjuri Foto: Instagram / @parisfury1 / Printscreen

Spektakularan meč smo prethodne noći imali prilike da pratimo u Las Vegasu. Britanski bokser, Tajson Fjuri uspeo je da posle čak 11 rundi nokautom savlada Deontera Vajldera, čime je pokazao da je verovatno jedan od najboljih teškaša svih vremena.

Sam je dva puta završio na podu, ali je uspevao da pronađe snagu i da se vrati u borbu, posle čega je popularni "Kralj Cigana" uspeo da zada konačni udarac svom protivniku.

Mnogi ipak ne znaju koliku podršku mu je kroz život pružala njegova žena, Paris Fjuri. Njih dvoje upoznali su se još dok su bili tinejdžeri, tačnije sa samo 15 godina. Tada se još nije znalo koliku famu će "pokupiti" popularni bokser. Niko nije mogao da sluti da će postati "čelična dama" njegovog života.

Za njihovo poznanstvo, Tajson može da zahvali svadbi jednog bliskog prijatelja kojem je prisustvovao kada je napunio 18 godina. Od tada su nerazdvojni, imaju čak šestoro dece - tri muškarca po imenu Princ i tri devojčice sa imenima Valensija, Venecuela i Atina, po geografskim toponimima zemalja i gradova.

Iako je sam "Kralj Cigana" imao ogromnih problema tokom trogodišnjeg perioda prijanstva i konzumiranja droge, Paris Fjuri je do samog kraja ostala uz njega i pokušavala je da mu pomogne da se vrati boksu, što je na kraju i učinio tokom 2018. godine. Prekretnica je bila pobeda protiv Deonteja Vajldera u februaru 2020. godine, samo pet godina nakon što je pobedio čuvenog Vladimira Klička i započeo vladavinu u svojoj kategoriji.

- Nisam bio najbolji muž na svetu. Daleko od toga. Nisam bio ni najbolja osoba na svetu. Srećan sam ipak što sam se vratio na pravu stazu i što je ponovo sve normalno. Žena koja je bila sa mnom, šta je sve preživela... Bila je svuda uz mene, kroz dobro i loše. Kao što sam rekao, bez takve osobe bih verovatno bio mrtav - izjavio je Fjuri u jednom razgovoru sa Garijem Nevilom u emisiji na britanskoj televiziji.

Fjuri je 2008. godine uzeo Paris za svoju ženu, a samo godinu dana kasnije dobio je Venecuelu kao svoje prvo dete. Još dve kasnije stigao je Princ Džon Džejms, a treće dete i drugi sin Princ Tajson Fjuri II rođen je 2016. godine, dok je treći stigao 2019. godine i nazvan je Princ Adonis Amazija, čime je samo nastavljena dugačka tradicija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Paris Fury (@parisfury1)

Njegova druga ćerka Valensija je rođena u međuvremenu, 2018. godine, dok je poslednja na svet stigla Atina ranije ove godine. Ona je na samom rođenju imala određenih problema sa srcem, ali se sada oseća dosta bolje.

Međutim, nije sve išlo baš najbolje ni kada je reč o samom braku, pošto je tokom 2014. godine Paris doživela pobačaj, a Tajsonov stric je u isto vreme bio na samrti u bolnici, samo jednu godinu pre nego što je osvojio titulu svetskog šampiona. Kasnije su izgubili još jedno dete na isti način.

- Nikada nisam o tome pričao ranije, ali moja žena Paris je rodila mrtvo dete u šestom mesecu trudnoće. Morao sam da budem sa njom. Mi smo bili u jednom delu bolnice, a stric Hjudži bio je na drugom, sve u isto vreme. Mnogo sam razmišljao o tome, morao sam da stanem, da stavim sve iza sebe - rekao je Fjuri za britanski "Dejli Telegraf".

Kada se podvuče poslednja crta, Paris je uspela da bude sa svojim mužem tokom svih teških trenutaka. Može se reći da je i sama pomogla da se kreira jedan deo istorije, jer da nje nije bilo, teško da bi i sam Tajson uspeo da dosegne visine na kojima se trenutno nalazi.

Video: Psovke, pretnje i srednjak na merenju: Fjuri najteži u karijeri za borbu s Vajlderom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko Psihopata

    10. oktobar 2021 | 17:10

    Ovaj čovjek pored vanserijskih boks vještina, posjeduje nevjerovatnu harizmu. Zato i ima ogroman broj navijača širom svijeta. Zato u Americi navijaju za njega umjesto za svog Amerikanca. Unikatna ličnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA