≫ 

Još jedna pobeda i medalja: Briljantni Abasov odveo Srbiju u četvrtfinale SP

Vahid Abasov inače Rus došao je do četvrtfinala i samo mu jedna pobeda nedostaje da obezbedi medalju

  • 3
Vahid Abasov Foto: BSS

Druga nedelja takmičenja na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. startovala je sjajo za selekciju Srbiju.

Novu pobedu našoj zemlji, domaćinu ovog takmičenja doneo je reprezentativac Vahid Abasov u kategoriji do 67 kilograma i time obezbedio plasman u četvrtfinale gde će se boriti za medalju, jer prolaz u polufinale obezbeđuje sigurni bronzanu medalju.

Video: Prštalo na sve strane: Briljantni Abasov na korak do medalje

U osmini finala SP u beogradskoj Areni Abasov je razornim udarcima, fantastičnim kretanjem i izvarednim boks umećem deklasirao predstavnika Kirgistana Zakšuluka Talaibekova 5:0.

- Srbija je moja zemlja, za Srbiju se borim svim srcem i verujem u medalju na ovom šampionatu. Ovo je zemlja heroja, dobrih i ponosnih ljudi i biće mi čast i zadovoljstvo da ukoliko osvojim medalju budem upisan u istoriju sporta ove divne zemlje.

- Cilj mi je zlato na ovom šampionatu i potpuno sam fokusiran na to. Ogromna zahvalnost za publiku koja nas bordi neprestano. Protiv Kirgistanca nisam imao posebnu taktiku, iskoristio sam svoju prednost, odnosno svoju brzinu i prosto posle toga je sve išlo u moju korist” – objašnjava Abasov.

Video: Cilj je zlato: Abasov podelio utiske posle pobede na Svetskom prvenstvu

Šampion čuvenog međunarodnog turnira Beogradski pobednik 2021. Abasov naredni, četvrtfinalni meč boksuje protiv Japanca Sevonretsa Okazave.

- Japanaca sam već gledao i analizirao njegovo umeće u ringu. Smatram da će se moj pobendički niz nastaviti i nakon meča sa Okazavom, daću sve od sebe da tako i bude” – zaključio je Abasov.

Video: Nepalac bez šanse protiv Srbina: Abasov se plasirao u narednu rundu SP u boksu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA