≫ 

Preminuo šampion Srbije koji je čistio ulice da bi zaradio za hleb: Nije stigao da uživa u penziji

Tek nedavno je postao penzioner, ali je nažalost brzo nakon toga preminuo

  • 19
Ljubiša Avramelović, bokser Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić/Privatna arhiva

Tužna vest stigla je iz Zaječara. Preminuo je bivši šampion Srbije u boksu, Ljubiša Avramelović (64), posle kraće bolesti. Bio je primer čoveka koji se borio časno i pošteno i koji nije odustajao i koji je uvek ustajao i kada ga život nije mazio.

Svoju tešku životnu priču otkrio je u reportaži za Telegraf, koja je dobila čak i međunarodno priznanje i našla se u top 10 najboljih svetskih sportskih reportaža.

Avramelović je bio petostruki prvak Srbije, dvostruki vicešampion Jugoslavije. Nakon sportske karijere, gde se borio sa najvećim imenima svetskog boksa, morao da čisti ulice kako bi zaradio za hleb pod stare dane.

Živeo je u straćari u jako teškim uslovima i brojao je dane do penzije. Nedavno je i dočekao penziju, ali nažalost, u njoj nije mnogo uživao.

Posle udaraca u ringu je brzo ustajao, ali je najteži udarac dobio od supruge, kada se vratio iz inostranstva, gde je radio da prehrani porodicu. Kada se vratio, ona se preudala i isterala ga iz kuće.

- Rešio sam da se vratim '96. godine. Kad, žena se preudala. Našla je drugog, isterala me napolje. Tri dana sam spavao pored Timoka dok nisam našao stan. Bio je april. Nađem kartone, stavim ih dole, legnem, pokrijem se drugim kartonima.

- Teže udarce u boksu nisam doživeo nego taj kada sam došao. To tamo se prebrodi, a ovo ostaje. U boksu sam pao samo jednom i ustao posle tri sekunde. U životu je bilo udaraca, ali nisam padao. Ja sam bio fajter. Kod mene nada zadnja umire, dok ima tračka nade, ne odustajem. Tako sam i preživeo ovo sve - prisetio se Avramelović, čiju veliku priču možete da pogledate u velikoj reportaži Telegrafa o njemu:

Video: Šampion Srbije koji je čisto ulice i živeo u straćari: Potresna priča boksera kog život nije nokautirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dddd

    2. novembar 2021 | 14:20

    Večna slava šampione

  • Miki

    2. novembar 2021 | 14:23

    Pošteni ljudi umiru, a banda živi i uživa

  • Srbin

    2. novembar 2021 | 14:36

    Vecna ti slava sampione plemenite vestine - pokoj ti dusi i nadji svoj mir u beskrajnim nebeskim prostranstvima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA